Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

GRATIS COLLECT deze week 🛒🚗Geniet van gratis collect met de code COLFREE!> Profiteer ervan! <

Recept zoekresultatenBrioche met rozijnen
Delhaize logo
  • E
  • Brioche met rozijnen

Brioche met rozijnen

Moeilijkheid

Moeilijk

Duur

< 30 min.

Budget

€

Score

4 op 5
Vegetarisch
Kids
Dessert
Brioche met rozijnenE

Ingrediënten voor 10 Porties

10 Porties
  • 6 eieren
  • 375 g gezeefde zelfrijzende bloem
  • 2 el lauwe melk (halfvol)
  • 175 g ongezouten zachte boter
  • 125 g rozijnen
  • 2 el suiker
  • 15 g verse gist
  • 1,5 kl zout

Ingrediënten voor 10 personen

Toon:

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,09

Tarwebloem

Delhaize

Tarwebloem

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Zonnebloemolie | Bio

Delhaize

Zonnebloemolie | Bio

50 cl

Bio

€3,19

Boter | Zeezout | Halfvolle | 41% v.g.

Balade

Boter | Zeezout | Halfvolle | 41% v.g.

250 gr

€2,99

Droge vruchten | Rozijnen | Natuur

Bonner

Droge vruchten | Rozijnen | Natuur

200 gr

€2,25

Suiker | Fijn | Kristal

Delhaize

Suiker | Fijn | Kristal

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,99

Bakkersgist

Bruggeman

Bakkersgist

42 gr

€0,29

Reeds in je keuken

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Totaal:
€12,15

Begin met koken

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Los de gist op in de lauwe melk. Voeg de suiker en het zout bij de bloem, maak een kuiltje in het midden. Klop vijf eieren los met de melk en giet dit mengsel in het kuiltje. Meng alle ingrediënten en kneed het deeg tot het kleverig wordt. Laat het deeg afgedekt rusten gedurende één tot anderhalf uur.
  3. Kneed het deeg opnieuw en laat het nogmaals tien minuten rijzen. Voeg vervolgens de boter en de rozijnen toe en kneed het geheel tot de boter volledig vermengd is met de rest. Laat nog vijf minuten rusten.
  4. Vet een briochevorm in en vul hem met het deeg. Bestrijk dit met het losgeklopte ei en zet gedurende minstens een half uur in de oven.

Kooktip

Het deeg laat je best rijzen in een met olie besmeerde kom, die je vervolgens afdekt met een keukenhanddoek. Bestrijk het deeg zelf ook met een beetje olie.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1428; energie (kCal): 341; vetten (g): 18,1; verzadigde vetten (g): 9,4; koolhydraten (g): 36,2; suikers (g): 9,8; vezels (g): 1,8; eiwitten (g): 7,5; zout (g): 1,8. Energie (kcal/portie): 356,34
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieE
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1428; energie (kCal): 341; vetten (g): 18,1; verzadigde vetten (g): 9,4; koolhydraten (g): 36,2; suikers (g): 9,8; vezels (g): 1,8; eiwitten (g): 7,5; zout (g): 1,8. Energie (kcal/portie): 356,34
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Kids
Ontbijt
Dessert
  • E
  • Brioche met rozijnen

Ingrediënten voor 10 personen

Toon:

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,09

Tarwebloem

Delhaize

Tarwebloem

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Zonnebloemolie | Bio

Delhaize

Zonnebloemolie | Bio

50 cl

Bio

€3,19

Boter | Zeezout | Halfvolle | 41% v.g.

Balade

Boter | Zeezout | Halfvolle | 41% v.g.

250 gr

€2,99

Droge vruchten | Rozijnen | Natuur

Bonner

Droge vruchten | Rozijnen | Natuur

200 gr

€2,25

Suiker | Fijn | Kristal

Delhaize

Suiker | Fijn | Kristal

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,99

Bakkersgist

Bruggeman

Bakkersgist

42 gr

€0,29

Reeds in je keuken

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Totaal:
€12,15

Deze recepten kan je ook leuk vinden