Delhaize logo
  • Bodding
    B

Bodding

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

4 op 5
Vegetarisch
Dessert
BoddingB

Ingrediënten voor 6 Porties

6 Porties
  • ½ à 1 koffielepel kaneelpoeder
  • 50 à 100 g bruine suiker
  • 50 à 100 g griessuiker
  • 3 eieren
  • 1,5 l warme vloeistof : lichte koffie en/of melk
  • 500 g oudbakken brood
  • 120 g rozijnen

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Kruiden | Kaneel | Gemalen
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2015010900012230000
  • Suiker | Fijne korrel
    1 kg
    1,45 €/kg
    €1,45
    S1974061200151000000
  • Eieren | Medium | Vrije uitloop
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    6 st
    0,33 €/st
    €1,99
    F2010083100116000000
  • Rozijnen | Bio
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    250 gr
    9,40 €/kg
    €2,35
    S2021011800496290000
  • Begin met koken

    1. Snij het brood in stukjes en doe het in een grote kom.
    2. Bedek de rozijnen met 10 cl van de gekozen vloeistof en giet de rest over het brood. Laat minstens 2 u. weken.
    3. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
    4. Doe het brood in een fijne zeef en druk even om het teveel aan vocht te verwijderen.
    5. Doe het opnieuw in de kom en voeg de losgeklopte eieren toe, de 2 soorten suiker, het kaneelpoeder en de uitgelekte rozijnen. Meng goed.
    6. Doe deze bereiding in een grote met bakpapier beklede cake- of broodvorm. Bak 1 u. in de oven. Laat volledig afkoelen.
    7. Dien koel op, eventueel met een beetje vanillesaus.

    Kooktip

    • Je kan alle soorten brood gebruiken, zelfs ontbijtkoeken, rozijnenbrood, enz. Wie wat extra wil, kan de rozijnen in rum laten weken.
    • De hoeveelheid suiker hangt af van de gebruikte broodresten en de gekozen vloeistof.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1262; energie (kCal): 300; vetten (g): 4; verzadigde vetten (g): 1,8; koolhydraten (g): 50,6; suikers (g): 21,7; vezels (g): 9,7; eiwitten (g): 10,4; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 862,2
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Vegetarisch
    Brunch
    Dessert
    • Bodding
      B

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Kruiden | Kaneel | Gemalen
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2015010900012230000
  • Suiker | Fijne korrel
    1 kg
    1,45 €/kg
    €1,45
    S1974061200151000000
  • Eieren | Medium | Vrije uitloop
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    6 st
    0,33 €/st
    €1,99
    F2010083100116000000
  • Rozijnen | Bio
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    250 gr
    9,40 €/kg
    €2,35
    S2021011800496290000
  • Deze recepten kan je ook leuk vinden