Recept zoekresultatenBiscuitrol met aardbeien, mascarpone en pistachenoten
Delhaize logo
  • Biscuitrol met aardbeien, mascarpone en pistachenoten
    D

Biscuitrol met aardbeien, mascarpone en pistachenoten

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

30-60 min.

Budget

Score

4 op 5
Vegetarisch
Brunch
Dessert
Biscuitrol met aardbeien, mascarpone en pistachenotenD

Ingrediënten voor 6 Porties

6 Porties
  • 5 cl amaretto
  • 500 g aardbeien
  • 225 g griessuiker
  • 400 g mascarpone
  • 5 cl verse room
  • 40 g zachte boter
  • 125 g zelfrijzende bloem
  • 1 snuifje zout

Ingrediënten voor 6 personen

Toon:

Likeur | Amaretto

Delhaize

Likeur | Amaretto

70 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€10,49

Aardbei

Delhaize

Aardbei

2 × 250 gr

€8,98

Suiker | Vervanger

Zusto

Suiker | Vervanger

300 gr

€4,29

Mascarpone

Galbani

Mascarpone

500 gr

€5,19

Room 20%

Delhaize

Room 20%

20 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,75

Geklaarde boter

Carlsbourg

Geklaarde boter

225 gr

€5,69

Tarwebloem

Delhaize

Tarwebloem

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Kruiden | Zout | Berg | Molen

Santa Maria

Kruiden | Zout | Berg | Molen

140 gr

€5,55

Totaal:
€41,29

Begin met koken

  1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
  2. Meng met de mixerkloppers de zachte boter, 125 g griessuiker, 2 hele eieren en 3 eierdooiers. Voeg de bloem toe, klop nog even, spatel er dan de 3 met het zout stijfgeklopte eiwitten onder.
  3. Verdeel het deeg gelijkmatig (tot in de hoeken) over de met bakpapier beklede ovenplaat (ong. 30 x 36 cm).Zet 8 à 10 min. in de oven (het deeg moet niet goudgeel gebakken zijn!).
  4. Haal het gebak uit de oven en draai het meteen om op een stuk bakpapier.
  5. Verwijder het papier waarop het gebakken heeft en rol de biscuit op met het nieuwe papier. Vouw de uiteinden naar binnen en laat volledig afkoelen.
  6. Zet 100 g aardbeien opzij en snij de rest in kleine blokjes. Meng de mascarpone, de room en 100 g suiker in een kom. Zet 120 g van deze bereiding in de koelkast. Doe de aardbeiblokjes bij in de kom en meng.
  7. Ontrol het gebak, besmeer het eerst met amaretto en dan, tot aan de randen, met het aardbeimengsel, maar laat een vierde vrij. Rol het gebak voorzichtig op in de richting van het deel zonder room. Wikkel de biscuitrol in vershoudfolie en laat ongeveer 2 uur in de koelkast rusten.
  8. Doe de pistachenoten in de beker van de hakmolen en laat in schokjes draaien om te vermijden dat ze tot kruimels gemixt worden. Smeer de biscuitrol in met de opzijgezette room en bestrooi met de noten. Snij de bewaarde aardbeien in schijfjes en versier er het gebak mee. Serveer koel.

Kooktip

Je kunt de pistachenoten vervangen door geroosterde, geschaafde amandelen.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1042; energie (kCal): 250; vetten (g): 14,9; verzadigde vetten (g): 8,9; koolhydraten (g): 23,1; suikers (g): 16,8; vezels (g): 1; eiwitten (g): 4,2; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 681,25
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieD
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1042; energie (kCal): 250; vetten (g): 14,9; verzadigde vetten (g): 8,9; koolhydraten (g): 23,1; suikers (g): 16,8; vezels (g): 1; eiwitten (g): 4,2; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 681,25
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Brunch
Brunch
Herfst
Dessert
  • Biscuitrol met aardbeien, mascarpone en pistachenoten
    D

Ingrediënten voor 6 personen

Toon:

Likeur | Amaretto

Delhaize

Likeur | Amaretto

70 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€10,49

Aardbei

Delhaize

Aardbei

2 × 250 gr

€8,98

Suiker | Vervanger

Zusto

Suiker | Vervanger

300 gr

€4,29

Mascarpone

Galbani

Mascarpone

500 gr

€5,19

Room 20%

Delhaize

Room 20%

20 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,75

Geklaarde boter

Carlsbourg

Geklaarde boter

225 gr

€5,69

Tarwebloem

Delhaize

Tarwebloem

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Kruiden | Zout | Berg | Molen

Santa Maria

Kruiden | Zout | Berg | Molen

140 gr

€5,55

Totaal:
€41,29