Delhaize logo
  • Balinese eend

Balinese eend

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

5 op 5
Gluten vrij
Eindejaar,Kids
Hoofdgerecht
Balinese eend

Ingrediënten voor 6 Porties

6 Porties
  • 1 el arachide-olie
  • 2 stengels citroengras
  • 1 el fijne rietsuiker
  • 2 el gepelde hele amandelen
  • 1 stokje kaneel
  • 6 teentjes knoflook
  • 1 el komijnpoeder
  • 1 el korianderpoeder
  • 1 kl kurkumapoeder
  • 4 bladeren limoenen
  • 2 e.l. olijfolie
  • 1 mespunt nootmuskaat
  • 1/4 bosje platte peterselie
  • 30 g verse gember
  • 350 g wilde rijst

Ingrediënten voor 6 personen

Toon:

Olie | Arachide

Delhaize

Olie | Arachide

1 l

Kleine Leeuw, kleine prijs

€3,19

Citroengras | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Citroengras | Kruiden | Verpakt

75 gr

€2,19

Rietsuiker | Fairtrade

Delhaize

Rietsuiker | Fairtrade

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,69

Amandelen | Natuurlijk

Delhaize

Amandelen | Natuurlijk

200 gr

€3,19

Kruiden | Tijm

Santa Maria

Kruiden | Tijm

15 gr

€2,75

Kruiden | Komijn

Santa Maria

Kruiden | Komijn

33 gr

€3,49

Kruiden | Kurkuma | Gemalen

Santa Maria

Kruiden | Kurkuma | Gemalen

35 gr

€3,49

Limoen | 1 st

Delhaize

Limoen | 1 st

1 st

€0,69

Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen

Santa Maria

Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen

35 gr

€4,55

Kruiden | Peterselie

Santa Maria

Kruiden | Peterselie

8 gr

€2,95

Kruiden | Gember | Gemalen

Santa Maria

Kruiden | Gember | Gemalen

2 × 28 gr

€6,58

Rijst | Basmati | 1,5min

Bosto

Rijst | Basmati | 1,5min

2 x 200 gr

€2,99

Reeds in je keuken

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,69

Olijfolie | Culinaire

Delhaize

Olijfolie | Culinaire

50 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€5,15

Totaal:
€37,75

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min. + 1 nacht marineren + 60 min. koken per kg.

  1. Spoel de eend vanbinnen en vanbuiten, en dep ze droog.
  2. Schil de gember. Snijd het citroengras doormidden. Verwijder de steel en de pitjes van het pepertje. Doe de gember, de limoenblaadjes, het citroengras, het pepertje, het limoensap, de suiker, de kurkuma, de koriander, de komijn, de nootmuskaat en het zout in een mengkom en mix tot een homogene pasta.
  3. Giet olie in een pan en bak de kruidenpasta, al roerend, gedurende 3 min. op hoog vuur. Haal van het vuur en laat afkoelen. Houd er 2 eetlepels (voor 6 porties) van apart en wrijf de eend in met de rest van de pasta. Laat de eend 1 nacht rusten in de koelkast.
  4. Verwarm de oven voor op 170°C.
  5. Lepel de resterende kruidenpasta in de buikholte van de eend en stop er het kaneelstokje bij. Verpak de eend in aluminiumfolie en zet ze in de oven. Reken op 45 min. per kg. Verwijder de folie en laat nog 15 min. per kg verder bakken.
  6. Kook de rijst in gezouten, kokend water. Rooster de amandelen in een pan zonder vetstof en hak ze grof. Hak de peterselieblaadjes fijn. Laat de rijst uitlekken, voeg er de amandelen en peterselie aan toe, kruid met peper en houd warm.
  7. Verwarm een pan met olijfolie en voeg de spinazie toe. Kruid met peper en zout en bak al roerend, gedurende 3 min.
  8. Serveer de eend met de wilde rijst en de spinazie.
Nutritionele informatie
Energie: 542 kcal
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Gluten vrij
Eindejaar,Kids
Diner
Hoofdgerecht
  • Balinese eend

Ingrediënten voor 6 personen

Toon:

Olie | Arachide

Delhaize

Olie | Arachide

1 l

Kleine Leeuw, kleine prijs

€3,19

Citroengras | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Citroengras | Kruiden | Verpakt

75 gr

€2,19

Rietsuiker | Fairtrade

Delhaize

Rietsuiker | Fairtrade

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,69

Amandelen | Natuurlijk

Delhaize

Amandelen | Natuurlijk

200 gr

€3,19

Kruiden | Tijm

Santa Maria

Kruiden | Tijm

15 gr

€2,75

Kruiden | Komijn

Santa Maria

Kruiden | Komijn

33 gr

€3,49

Kruiden | Kurkuma | Gemalen

Santa Maria

Kruiden | Kurkuma | Gemalen

35 gr

€3,49

Limoen | 1 st

Delhaize

Limoen | 1 st

1 st

€0,69

Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen

Santa Maria

Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen

35 gr

€4,55

Kruiden | Peterselie

Santa Maria

Kruiden | Peterselie

8 gr

€2,95

Kruiden | Gember | Gemalen

Santa Maria

Kruiden | Gember | Gemalen

2 × 28 gr

€6,58

Rijst | Basmati | 1,5min

Bosto

Rijst | Basmati | 1,5min

2 x 200 gr

€2,99

Reeds in je keuken

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,69

Olijfolie | Culinaire

Delhaize

Olijfolie | Culinaire

50 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€5,15

Totaal:
€37,75