Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Belangrijk berichtProductterugroeping - Delhaize vraagt haar klanten om de producten « Groentechips (zeezout) van het merk Delhaize Bio » en « Chips stripes & blues sea salt van het merk Terra » niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Delhaize logo
  • 00:00
    -05:25
  • Balinese eend

Balinese eend

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Eindejaar,Kids
Hoofdgerecht
Balinese eend

Ingrediënten voor 6 Porties

6 Porties
  • 2 stengels citroengras
  • zwarte peper
  • zout
  • 350 g wilde rijst
  • 30 g verse gember
  • 1 Thaise rode peper
  • 6 sjalotten
  • 1/4 bosje platte peterselie
  • 1 mespunt nootmuskaat
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 bladeren limoenen
  • 1 koffielepel kurkumapoeder
  • 1 eetlepel korianderpoeder
  • 1 el komijnpoeder
  • 6 teentjes knoflook
  • 1 kaneelstokje
  • 1 hele eend
  • 1 grote zak spinazie
  • 2 eetlepels gepelde hele amandelen
  • 1 eetlepel fijne rietsuiker
  • 1 eetlepel arachide-olie
  • 1 limoen (het sap)

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Krulpeterselie | Bussel | Cat1
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    1,35 €/st
    €1,35
    F1986053100316200000
  • Sjalotten | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    3,38 €/kg
    €1,69
    F2015060500309010000
  • Rode | Peper | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    50 gr
    31,80 €/kg
    €1,59
    F2021022400077530000
  • Citroengras | Kruiden | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    75 gr
    28,67 €/kg
    €2,15
    F2021022500077580000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 15 min. + 1 nacht marineren + 60 min. koken per kg.

    1. Spoel de eend vanbinnen en vanbuiten, en dep ze droog.
    2. Schil de gember. Snijd het citroengras doormidden. Verwijder de steel en de pitjes van het pepertje. Doe de gember, de limoenblaadjes, het citroengras, het pepertje, het limoensap, de suiker, de kurkuma, de koriander, de komijn, de nootmuskaat en het zout in een mengkom en mix tot een homogene pasta.
    3. Giet olie in een pan en bak de kruidenpasta, al roerend, gedurende 3 min. op hoog vuur. Haal van het vuur en laat afkoelen. Houd er 2 eetlepels (voor 6 porties) van apart en wrijf de eend in met de rest van de pasta. Laat de eend 1 nacht rusten in de koelkast.
    4. Verwarm de oven voor op 170°C.
    5. Lepel de resterende kruidenpasta in de buikholte van de eend en stop er het kaneelstokje bij. Verpak de eend in aluminiumfolie en zet ze in de oven. Reken op 45 min. per kg. Verwijder de folie en laat nog 15 min. per kg verder bakken.
    6. Kook de rijst in gezouten, kokend water. Rooster de amandelen in een pan zonder vetstof en hak ze grof. Hak de peterselieblaadjes fijn. Laat de rijst uitlekken, voeg er de amandelen en peterselie aan toe, kruid met peper en houd warm.
    7. Verwarm een pan met olijfolie en voeg de spinazie toe. Kruid met peper en zout en bak al roerend, gedurende 3 min.
    8. Serveer de eend met de wilde rijst en de spinazie.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Andere wereldkeuken
    Gluten vrij
    Eindejaar,Kids
    Diner
    Hoofdgerecht
    • 00:00
      -05:25
    • Balinese eend

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Krulpeterselie | Bussel | Cat1
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    1,35 €/st
    €1,35
    F1986053100316200000
  • Sjalotten | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    3,38 €/kg
    €1,69
    F2015060500309010000
  • Rode | Peper | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    50 gr
    31,80 €/kg
    €1,59
    F2021022400077530000
  • Citroengras | Kruiden | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    75 gr
    28,67 €/kg
    €2,15
    F2021022500077580000