Recept zoekresultatenAperitiefwafeltjes met spek en kaas
Recept zoekresultatenAperitiefwafeltjes met spek en kaas
Delhaize logo
  • Aperitiefwafeltjes met spek en kaas
    Nutri-Score D

Aperitiefwafeltjes met spek en kaas

Aperitiefwafeltjes met spek en kaasD
Gemiddeld
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
8 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 120 g gerookte biospekreepjes Herta
  • 1 ui bio
  • 1 plak biobladerdeeg
  • 1/2 bio-abdijkaas (150 g)
  • 1 el bio olijfolie
  • 25 g boter bio
  • peper
  • 120 g gerookte biospekreepjes Herta
  • 1 ui bio
  • 1 plak biobladerdeeg
  • 1/2 bio-abdijkaas (150 g)
  • 1 el bio olijfolie
  • 25 g boter bio
  • peper

Begin met koken

: 20 min.+ 10 min. baktijd
1
Haal het bladerdeeg uit de koelkast.
2
Hak de ui fijn en fruit hem op een zacht vuurtje, in een braadpan met de olie en de spekreepjes. Verhoog het vuur zodra het vet begint te smelten en bak alles. Laat uitlekken, schep op een bord en laat een beetje afkoelen.
3
Snijd de kaas in kleine blokjes, leg ze in het midden van het bladerdeeg en kruid ze met peper. Voeg de spekblokjes en de uien toe. Plooi de randen van het deeg naar het midden en kneed het met de vingers op het werkblad, tot een homogene deegbal. Verdeel het deeg in 8 kleine deegballen.
4
Smelt de boter en verwarm een wafelijzer. Beboter het met een penseel en bak de wafels ± 2 min.. Houd de wafels intussen goed in het oog! Schik de gebakken wafels telkens op een taartrooster.
5
Serveer warm of op kamertemperatuur bij het aperitief.
1
Haal het bladerdeeg uit de koelkast.
2
Hak de ui fijn en fruit hem op een zacht vuurtje, in een braadpan met de olie en de spekreepjes. Verhoog het vuur zodra het vet begint te smelten en bak alles. Laat uitlekken, schep op een bord en laat een beetje afkoelen.
3
Snijd de kaas in kleine blokjes, leg ze in het midden van het bladerdeeg en kruid ze met peper. Voeg de spekblokjes en de uien toe. Plooi de randen van het deeg naar het midden en kneed het met de vingers op het werkblad, tot een homogene deegbal. Verdeel het deeg in 8 kleine deegballen.
4
Smelt de boter en verwarm een wafelijzer. Beboter het met een penseel en bak de wafels ± 2 min.. Houd de wafels intussen goed in het oog! Schik de gebakken wafels telkens op een taartrooster.
5
Serveer warm of op kamertemperatuur bij het aperitief.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Voor 100g van het bereide recept: Energie: Energie: 226 kcal • Vetten: 16 g • Koolhydraten: 10 g • Vezels: 0 g • Eiwitten: 10 g
Belgisch
Moederdag,Brunch
Lente,Herfst
Hapjes

Ingrediënten voor 8 personen

Toon:

Gerookte spekjes
365 Gerookte spekjes
250 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
99
Gele uien | Verpakt | Bio
Delhaize Gele uien | Verpakt | Bio
1 kg
Bio
    2
    29
    Bladerdeeg | Vers
    Delhaize Bladerdeeg | Vers
    230 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    81
    Abdijkaas | Sneden
    Delhaize Abdijkaas | Sneden
    200 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    3
    65
    Zachte boter | La Motte
    Président Zachte boter | La Motte
    250 gr
    4
    79

    Reeds in je keuken

    Olijfolie | Extra vièrge
    Filippo Berio Olijfolie | Extra vièrge
    1 l
    17
    99
    Peper | Bollen | Zwart | Bio | Fairtrade
    Oxfam Peper | Bollen | Zwart | Bio | Fairtrade
    85 gr
    Bio
      4
      25
      Totaal:
      €13,53