Recept zoekresultatenPanzanella met burrata
Delhaize logo
  • Panzanella met burrata
    B
Panzanella met burrataB

Panzanella met burrata

< 30 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 400 g tomaten
  • 2 rode uien
  • 1 komkommer
  • 1/2 citroen
  • 80 g zwarte olijven op Griekse wijze
  • 3 el kappers
  • 2 bollen (van 125 g) burrata di bufala
  • 200 g oudbakken brood
  • 2 el witte balsamicoazijn
  • 4 el olijfolie
  • 2 takjes tijm
  • 2 teentjes knoflook
  • peper
  • 400 g tomaten
  • 2 rode uien
  • 1 komkommer
  • 1/2 citroen
  • 80 g zwarte olijven op Griekse wijze
  • 3 el kappers
  • 2 bollen (van 125 g) burrata di bufala
  • 200 g oudbakken brood
  • 2 el witte balsamicoazijn
  • 4 el olijfolie
  • 2 takjes tijm
  • 2 teentjes knoflook
  • peper

Begin met koken

: 15 min. (+ 20 min. rusttijd)
1
Snijd de tomaten in 8 en snipper de rode uien. Schil de komkommer, ontpit hem en snijd hem in plakjes. Scheur het brood in grote stukken. Doe alles in een grote kom met de olijven, de kappertjes, de geperste teentjes knoflook, het citroensap, 3 el olijfolie, de azijn, peper en zout. Meng goed en laat 20 min rusten.
2
Besprenkel de burrata’s met 1 el olijfolie, bestrooi ze met geriste tijm en breng ze op smaak met peper en zout. Serveer ze met de panzanella.
1
Snijd de tomaten in 8 en snipper de rode uien. Schil de komkommer, ontpit hem en snijd hem in plakjes. Scheur het brood in grote stukken. Doe alles in een grote kom met de olijven, de kappertjes, de geperste teentjes knoflook, het citroensap, 3 el olijfolie, de azijn, peper en zout. Meng goed en laat 20 min rusten.
2
Besprenkel de burrata’s met 1 el olijfolie, bestrooi ze met geriste tijm en breng ze op smaak met peper en zout. Serveer ze met de panzanella.
Nutritionele informatie
B
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 532; energie (kCal): 127; vetten (g): 7,8; verzadigde vetten (g): 3,4; koolhydraten (g): 10,3; suikers (g): 2,4; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 3,5; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 527,56
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 532; energie (kCal): 127; vetten (g): 7,8; verzadigde vetten (g): 3,4; koolhydraten (g): 10,3; suikers (g): 2,4; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 3,5; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 527,56
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Italiaans
Vegetarisch
Brunch
Zomer
Lunch

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Rode uien | Netje

Delhaize

Rode uien | Netje

400 gr

€1,99

Komkommer | Bio

Delhaize

Komkommer | Bio

1 st

Bio

€1,59

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Olijven | Zwart | Zonder pit

Delhaize

Olijven | Zwart | Zonder pit

3 × 180 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€3,27

Kappertjes | Surfines

Delhaize

Kappertjes | Surfines

60 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,89

Kaas | Burrata bufala

Fattorie Garofalo

Kaas | Burrata bufala

125 gr

€3,25

Speltpistolet | Bio

Delhaize

Speltpistolet | Bio

4 x 60 gr

Bio

€3,29

Azijn | Balsamico

Ponti

Azijn | Balsamico

25 cl

€4,29

Verse | Tijm | Verpakt

Delhaize

Verse | Tijm | Verpakt

20 gr

€1,89

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge | Spanje

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge | Spanje

50 cl

€6,55

Look | Netje | Bio

Delhaize

Look | Netje | Bio

100 gr

Bio

€1,19

Kruiden | 5 Pepers | Molen

Santa Maria

Kruiden | 5 Pepers | Molen

60 gr

€6,39

Totaal:
€21,15