Recept zoekresultatenPanzanella met burrata
Delhaize logo
  • Panzanella met burrataB

Panzanella met burrata

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Hoofdgerecht
Panzanella met burrataB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 rode uien
  • 1 komkommer
  • 1/2 citroen
  • 3 eetlepels kappers
  • 2 bollen (van 125 g) burrata di bufala
  • 200 g oudbakken brood
  • 4 el olijfolie
  • 2 knoflookteentjes
  • peper en zout
  • 400 g tomaten
  • 80 g zwarte olijven op Griekse wijze
  • 2 el witte balsamicoazijn
  • 2 takjes tijm

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min. (+ 20 min. rusttijd)

  1. Snijd de tomaten in 8 en snipper de rode uien. Schil de komkommer, ontpit hem en snijd hem in plakjes. Scheur het brood in grote stukken. Doe alles in een grote kom met de olijven, de kappertjes, de geperste teentjes knoflook, het citroensap, 3 el olijfolie, de azijn, peper en zout. Meng goed en laat 20 min rusten.
  2. Besprenkel de burrata’s met 1 el olijfolie, bestrooi ze met geriste tijm en breng ze op smaak met peper en zout. Serveer ze met de panzanella.

Tip:

Geen oud brood in huis? Laat vers brood lichtjes in de oven drogen en het smaakt als oud!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 532; energie (kCal): 127; vetten (g): 7,8; verzadigde vetten (g): 3,4; koolhydraten (g): 10,3; suikers (g): 2,4; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 3,5; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 527,56
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Hoofdgerecht
  • Panzanella met burrataB