Recept zoekresultatenFruitsla met kokosyoghurt, gepofte quinoa en pure chocolade
Delhaize logo
 • Fruitsla met kokosyoghurt, gepofte quinoa en pure chocoladeA

Fruitsla met kokosyoghurt, gepofte quinoa en pure chocolade

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Fruitsla met kokosyoghurt, gepofte quinoa en pure chocoladeA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
 • 2 sinaasappels
 • 2 kiwi's
 • 1/2 Charentais meloen
 • 1/2 mango
 • 2 bananen
 • 4 rode pruimen
 • 500 g 'Natuur met Kokosnoot' Alpro
 • 50 g gepofte quinoa
 • 50 g zwarte chocolade

Begin met koken

Bereidingstijd : 10 min.

 1. Schil de sinaasappelen à vif, verwijder het witte middelste deel en snijd ze in stukken. Doe ze in een grote kom en pers er het sap in van alle weggesneden delen. Schil de kiwi’s, meloen, mango en bananen. Snijd al deze vruchten en de rode pruimen in stukken. Meng ze met de sinaasappelen in de kom.
 2. Verdeel de fruitsla, de 'Natuur met Kokosnoot' Alpro en gepofte quinoa over kommen of potjes. Bestrooi met geraspte pure chocolade (minimum 70%) en serveer. Gebruik geen melkchocolade of witte chocolade, zo blijft je ontbijt gezond.

Tip: Breng naar eigen smaak en naargelang het seizoen variatie in dit recept: je kunt ontelbaar veel vruchten combineren!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 282; energie (kCal): 67; vetten (g): 1,5; verzadigde vetten (g): 0,9; koolhydraten (g): 11,6; suikers (g): 7,9; vezels (g): 1,8; eiwitten (g): 1,2; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 321,6
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Ontbijt
 • Fruitsla met kokosyoghurt, gepofte quinoa en pure chocoladeA

Deze recepten kan je ook leuk vinden