Recept zoekresultatenBloemkoolvelouté
Delhaize logo
  • BloemkoolveloutéB

Bloemkoolvelouté

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Vegetarisch
Voorgerecht
BloemkoolveloutéB

Ingrediënten voor 12 Porties

12 Porties
  • 2 uien
  • 2 stengels groene selder
  • 1 preiwit
  • 3 grote geschilde Bintje-aardappelen
  • 1 grote bloemkool
  • 50 g gesmolten boter
  • 4 blokjes groentebouillon
  • 1 dl room
  • 2 lente-uitjes
  • 3 l water

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min. + 30 min. kooktijd

  1. Hak de uien en stengels groene selder grof. Snijd het preiwit in schijfjes en de grote geschilde aardappelen in stukken.
  2. Verdeel de bloemkool in roosjes en snijd de stronk in stukken. Fruit alles gedurende 5 min. op een vrij hoog vuur in een grote kookpot met gesmolten boter. Voeg water en verkruimelde groentebouillonblokjes toe. Breng aan de kook en laat 30 min. sudderen.
  3. Mix fijn, giet door een zeef en pers de pulp zoveel mogelijk uit met een pollepel.
  4. Breng verder op smaak en verdeel de room en fijngesnipperde lente-uitjes over de kommen. Dien warm op.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 116; energie (kCal): 28; vetten (g): 1,9; verzadigde vetten (g): 1,2; koolhydraten (g): 1,9; suikers (g): 0,6; vezels (g): 0,6; eiwitten (g): 0,6; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 102,31
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Diner
Voorgerecht
  • BloemkoolveloutéB

Deze recepten kan je ook leuk vinden