• Iedere donderdag nieuwe promoties
 • Thuislevering vanaf €5,95
 • Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
 • Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
 • Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Feest met kreeft

Verse kreeft is een ware delicatesse. Het lekkerste vlees vind je in de scharen en in de staart. Bovendien is kreeftenvlees heel mager en fijn van smaak. Redenen genoeg dus om kreeft op je feestmenu te zetten! Inspiratie nodig? Delhaize helpt je op weg met een selectie heerlijke recepten én een paar praktische tips.

Levend, gekookt of diepgevroren

Bij Delhaize vind je kreeften van topkwaliteit. Je kan ze gekookt of diepgevroren kopen. Ga na of het in je Delhaize winkel ook mogelijk is om ter plaatse gekookte of levende kreeften te verkrijgen. Het is altijd aangeraden om ze op voorhand (2 à 4 dagen) te reserveren, zeker tijdens de feesten.

Ons aanbod:

Wist je dat ?

Hoe bewaar je (levende) kreeft?

Een levende kreeft koop je best de dag zelf. Kreeften overleven immers maximaal 24u zonder water. Bewaar de kreeft in de koelkast of op een koele plaats afgedekt met vochtig krantenpapier. Vers gekookte kreeften die niet gesneden zijn, kan je 3 tot 4 dagen in de koelkast bewaren.

Kreeft kook je best levend

Als je een dode kreeft kookt, verliest het vlees zijn smaak. Niet iedereen waagt zich echter aan het koken van een levende kreeft. Zonde, want kraakverse kreeft is het allerlekkerst. Met onze tips wordt het zeker geen barbaarse handeling!

 • Een levende kreeft mag je niet onnodig laten lijden, zorg er dus voor dat je water volledig kookt.

 • Dompel de kreeft onder met de kop eerst. Zo is hij meteen dood en kan hij met zijn staart geen kokend water doen opspatten.

 • Laat de kreeft enkele minuten koken. Als hij helemaal rood is, is hij gaar.

Hoe verwijder je het vlees van de kreeft?

 1. Hou de schaar stevig vast aan de gebogen kant. Verwijder met je andere hand het kleinere deel. Ontwricht met een draaiende beweging. Leg de schaar met de bovenkant naar boven en maak er een dwarse insnijding in. Open de schaar en haal er het vlees uit.

 2. Breek de staart af van de kop. Pel de staart en verwijder het darmkanaal.

 3. Snij de kop in twee en haal het maagzakje - dat onder de ogen zit - eruit. Vergeet de kleine pootjes niet, die bevatten ook veel vlees!

Toevoegen aan de lijst
U lijkt nog geen boodschappenlijst te hebben. Klik op de knop onderaan om een nieuwe lijst aan te maken.
Dit product werd al toegevoegd aan deze lijst.
Het product is toegevoegd aan de lijst

  Je mandje is leeg

  Inspiratie nodig? Naar de snelle shop of Promoties

  Naar het winkelmandje