Zoete courgettecake en citroenglazuur
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeldVegetarisch
Picknick,Moederdag
Snack
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 12 Porties
- 4 eieren
- 1 courgette
- 1/2 biocitroen
- 300 g zelfrijzende bloem
- 200 g kristalsuiker
- 200 g zachte boter
- 1 snuifje zout
- 1/2 biocitroen (voor het glazuur)
- 1 yoghurt met citroen (voor het glazuur)
- 100 g bloemsuiker (voor het glazuur)
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2010083100116000000
F2020032400055530000
F2021041400079670000
S2017121501372250000
Laad nog 3 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 20 min. (+ 1 u baktijd)
- Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de malse boter met de suiker en voeg er dan de eieren, de bloem en het zout aan toe. Meng alles met een garde tot een homogeen deeg.
- Rasp de courgette op een natte en goed uitgewrongen keukendoek. Maak een strakke bundel met de keukendoek en pers er zoveel mogelijk vocht uit. Schep de geraspte courgette bij het deeg, samen met de fijngeraspte citroenzeste.
- Bekleed een cakevorm met bakpapier, giet er het deeg in en bak 1 u in de oven. Ontvorm de cake en laat hem op een taartrooster afkoelen.
- Meng de yoghurt met de bloemsuiker. Voeg naar eigen smaak een beetje citroensap en/of fijngeraspte citroenzeste toe. Overgiet de cake net voor het opdienen met glazuur.
Tip: Voor een dikker glazuur, vervang je gewoon de yoghurt door verse kaas uit een vlootje.
Nutritionele informatie
Per 100 g: Energie: 288 kcal - Vetten: 13,5 g - Koolhydraten: 36,1 g - Vezels: 0,9 g - Eiwitten: 4,8 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Picknick,Moederdag
Dessert
Lente,Zomer
Snack
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2010083100116000000
F2020032400055530000
F2021041400079670000
S2017121501372250000
Laad nog 3 producten