Zoete courgettecake en citroenglazuur
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeldIngrediënten voor 12 Porties
- 4 eieren
- 1 courgette
- 1/2 biocitroen
- 300 g zelfrijzende bloem
- 200 g kristalsuiker
- 200 g zachte boter
- 1 zout
- 1/2 biocitroen (voor het glazuur)
- 1 yoghurt met citroen (voor het glazuur)
- 100 g bloemsuiker (voor het glazuur)
Ingrediënten voor 12 personen
Toon:
Delhaize
Eieren | Medium | Vrije uitloop
6 st
€2,09
Delhaize
Courgette | 1Stuk
1 st
€1,29
Delhaize
Citroen | 1 st
1 st
€0,69
Delhaize
Tarwebloem
1 kg
€0,35
Carlsbourg
Geklaarde boter
225 gr
€5,69
Delhaize
Yoghurt | Vol | Aardbei
180 gr
€0,79
Tienen-Tirlemont
Bloemsuikermolen
250 gr
€1,75
Reeds in je keuken
Zusto
Suiker | Vervanger
300 gr
€4,29
Santa Maria
Kruiden | Zout | Berg | Molen
140 gr
€5,55
Totaal:
€12,65
Begin met koken
Bereidingstijd: 20 min. (+ 1 u baktijd)
- Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de malse boter met de suiker en voeg er dan de eieren, de bloem en het zout aan toe. Meng alles met een garde tot een homogeen deeg.
- Rasp de courgette op een natte en goed uitgewrongen keukendoek. Maak een strakke bundel met de keukendoek en pers er zoveel mogelijk vocht uit. Schep de geraspte courgette bij het deeg, samen met de fijngeraspte citroenzeste.
- Bekleed een cakevorm met bakpapier, giet er het deeg in en bak 1 u in de oven. Ontvorm de cake en laat hem op een taartrooster afkoelen.
- Meng de yoghurt met de bloemsuiker. Voeg naar eigen smaak een beetje citroensap en/of fijngeraspte citroenzeste toe. Overgiet de cake net voor het opdienen met glazuur.
Tip: Voor een dikker glazuur, vervang je gewoon de yoghurt door verse kaas uit een vlootje.
Nutritionele informatie
Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Ingrediënten voor 12 personen
Toon:
Delhaize
Eieren | Medium | Vrije uitloop
6 st
€2,09
Delhaize
Courgette | 1Stuk
1 st
€1,29
Delhaize
Citroen | 1 st
1 st
€0,69
Delhaize
Tarwebloem
1 kg
€0,35
Carlsbourg
Geklaarde boter
225 gr
€5,69
Delhaize
Yoghurt | Vol | Aardbei
180 gr
€0,79
Tienen-Tirlemont
Bloemsuikermolen
250 gr
€1,75
Reeds in je keuken
Zusto
Suiker | Vervanger
300 gr
€4,29
Santa Maria
Kruiden | Zout | Berg | Molen
140 gr
€5,55