Zeebaarsfilet met pesto, kerstomaten en tagliatelle met broccoli
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€€Score
5 op 5Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 4 zeebaarsfilet met vel
- 1 broccoli
- 400 g kerstomaten, in trosjes
- 250 g verse biotagliatelle
- 100 g verse pesto
- 3 eetlepels olijfolie
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2015011400221100000
F2005061600322370000
F2000032900940200000
Laad nog 2 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 15 min
- Verdeel de broccoli in roosjes en snij de stelen van deze roosjes in schijfjes. Schil de stam en snij in blokjes. Kook de broccoli samen met de verse tagliatelle gedurende 3 min. in voldoende gezouten, kokend water.
- Verhit intussen 2 pannen op een hoog vuur. Meng 1 eetlepel verse pesto met de olijfolie en smeer er de zeebaarsfilets (velkant) en de kerstomaten mee in. Leg de zeebaarsfilets en de kerstomaten vervolgens in de verhitte pannen en bak gedurende 2 min. op een hoog vuur. Draai ze hierna om en bak ze nog 3 min. op een zeer zacht vuur. Kruid bij naar smaak.
- Laat de pasta met broccoli uitlekken en voeg hierbij de rest van de pesto met ½ pollepel kookvocht. Meng goed.
- Serveer onmiddelijk met de kerstomaten en zeebaarsfilets.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 636; energie (kCal): 152; vetten (g): 6,8; verzadigde vetten (g): 1; koolhydraten (g): 11,2; suikers (g): 1,6; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 10,2; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 516,5
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Italiaans
Diner
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2015011400221100000
F2005061600322370000
F2000032900940200000
Laad nog 2 producten