Recept zoekresultatenZandsterren met extra belegen Gouda en komijn
Delhaize logo
 • Zandsterren met extra belegen Gouda en komijn
  D

Zandsterren met extra belegen Gouda en komijn

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Vegetarisch
Snack
Zandsterren met extra belegen Gouda en komijnD

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
 • 150 g extra belegen Gouda met BOB
 • 100 g koude boter, in blokjes
 • 150 g gezeefde bloem
 • 1 eetlepel sesamzaad, niet geroosterd
 • 1 theelepel pikant paprikapoeder
 • 1,5 theelepels komijnzaad

Begin met koken

 1. Meng alle ingrediënten in de kom van de keukenrobot tot een homogeen deeg. Haal de deegbal eruit en verdeel in twee gelijke worsten. Wikkel elke worst in een vel bakpapier en laat 1 uur opstijven in de koelkast.
 2. Verwarm de oven voor op 180°C – gas 6.
 3. Verwijder het bakpapier en snij de worsten in schijven van ½ centimeter dik. Geef de schijven met steekvormpjes een mooie vorm. Leg ze op een ovenplaat bedekt met bakpapier en zet ongeveer 10 min. in de oven.
 4. Laat de koekjes afkoelen op een rooster.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1888; energie (kCal): 453; vetten (g): 31,2; verzadigde vetten (g): 18,6; koolhydraten (g): 27,5; suikers (g): 1,1; vezels (g): 2,9; eiwitten (g): 13,3; zout (g): 1,5. Energie (kcal/portie): 479,27
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Vegetarisch
Overig
Snack
 • Zandsterren met extra belegen Gouda en komijn
  D