Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Belangrijk berichtProductterugroeping - Delhaize vraagt haar klanten om de producten « Groentechips (zeezout) van het merk Delhaize Bio » en « Chips stripes & blues sea salt van het merk Terra » niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenZalmgravlax met gin
Delhaize logo
  • Zalmgravlax met gin
    C

Zalmgravlax met gin

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Voorgerecht
Zalmgravlax met ginC

Ingrediënten voor 10 Porties

10 Porties
  • 750 g Atlantische zalmfilet zonder vel
  • 1 limoen
  • 2 eetlepels suiker
  • 5 cl gin
  • 1 el mosterd
  • 20 g citroenverbena
  • 20 g dille
  • 1 eetlepel fleur de sel

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Zalm | Filet | Zonder vel
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    +/- 486 gr
    +/-29,99€/kg
    +/-€14,58
    F1990031300249400000
  • Limoen | 1 st
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    0,49 €/st
    €0,49
    F2020032300055460000
  • Gin | 37.5% ALC.
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2013041800253010001
  • Dille | kruiden | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    79,50 €/kg
    €1,59
    F2021022500077560000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 15 min + 12 à 24 u marineertijd

    1. Hak de citroenverbena en de dille fijn en meng met de mosterd, de gin, de suiker en de fleur de sel. Snijd de limoen in schijfjes.
    2. Verdeel de marinade over de zalm en bedek met limoenschijfjes. Laat de zalm 1 dag of 1 nacht onder een gewicht in de koelkast marineren.
    3. Schraap de marinade van de zalm, snijd in plakjes en dien op.

    Kooktip

    Bewaar 2 kl van de marinade, meng met 3 el zure room.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 772; energie (kCal): 185; vetten (g): 10,4; verzadigde vetten (g): 1,8; koolhydraten (g): 3,7; suikers (g): 2,8; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 16; zout (g): 1,3. Energie (kcal/portie): 177,23
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Diner
    Voorgerecht
    • Zalmgravlax met gin
      C

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Zalm | Filet | Zonder vel
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    +/- 486 gr
    +/-29,99€/kg
    +/-€14,58
    F1990031300249400000
  • Limoen | 1 st
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    0,49 €/st
    €0,49
    F2020032300055460000
  • Gin | 37.5% ALC.
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2013041800253010001
  • Dille | kruiden | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    79,50 €/kg
    €1,59
    F2021022500077560000