Zalmgravlax met gin
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
30-60 min.Budget
€€Score
Nog niet beoordeeldGluten vrij
Voorgerecht
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 10 Porties
- 750 g Atlantische zalmfilet zonder vel
- 1 limoen
- 2 eetlepels suiker
- 5 cl gin
- 1 el mosterd
- 20 g citroenverbena
- 20 g dille
- 1 eetlepel fleur de sel
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F1990031300249400000
F2020032300055460000
S2013041800253010001
F2021022500077560000
Laad nog 3 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 15 min + 12 à 24 u marineertijd
- Hak de citroenverbena en de dille fijn en meng met de mosterd, de gin, de suiker en de fleur de sel. Snijd de limoen in schijfjes.
- Verdeel de marinade over de zalm en bedek met limoenschijfjes. Laat de zalm 1 dag of 1 nacht onder een gewicht in de koelkast marineren.
- Schraap de marinade van de zalm, snijd in plakjes en dien op.
Kooktip
Bewaar 2 kl van de marinade, meng met 3 el zure room.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 772; energie (kCal): 185; vetten (g): 10,4; verzadigde vetten (g): 1,8; koolhydraten (g): 3,7; suikers (g): 2,8; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 16; zout (g): 1,3. Energie (kcal/portie): 177,23
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Diner
Voorgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F1990031300249400000
F2020032300055460000
S2013041800253010001
F2021022500077560000
Laad nog 3 producten