Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Belangrijk berichtProductterugroeping - Delhaize vraagt haar klanten om de producten « Groentechips (zeezout) van het merk Delhaize Bio » en « Chips stripes & blues sea salt van het merk Terra » niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenZalmgravlax, koolsalade en kruidenroom
Delhaize logo
  • Zalmgravlax, koolsalade en kruidenroom

Zalmgravlax, koolsalade en kruidenroom

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

30-60 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Hoofdgerecht
Zalmgravlax, koolsalade en kruidenroom

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 5 bussels radijzen
  • peper en zout
  • 10 g verse dille bio
  • 10 g verse bieslook bio
  • 2 dl verse room bio
  • 2 koffielepels olijfolie bio
  • 100 g frambozen
  • 1 appel bio
  • 1 venkel bio
  • 600 g zalmfilet zonder vel bio
  • 25 rode kolen bio
  • 25 witte kolen bio
  • 250 g grof zout
  • 1 koffielepel korianderzaadjes
  • 250 g suiker
  • 1 koffielepel roze peperbolletjes
  • 1,5 citroenen bio (het sap)

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Dille | kruiden | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    79,50 €/kg
    €1,59
    F2021022500077560000
  • Zalm | Atlantisch | Zonder vel | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2007111200262410000
  • Limoenen | Bio
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2015031000331700000
  • Suiker | Fijne korrel
    1 kg
    1,45 €/kg
    €1,45
    S1974061200151000000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 30 min. + 24 u rusttijd

    1. Hak de dille, het korianderzaad en de roze peperbolletjes fijn en wrijf er de zalm mee in.
    2. Meng de suiker, het zout en 2/3de van het citroensap.
    3. Bedek een ovenschotel met plastic huishoudfolie. Verdeel de suikerzoutmengeling over beide kanten van de zalm. Wikkel de zalm in de folie, leg er iets zwaars op en laat zo 1 nacht in de koelkast rusten. Verwijder de dag nadien het sap en draai de zalm om. Laat nog een dag rusten.
    4. Maak de salade: snijd de kool, de venkel, de radijzen en de appel in heel dunne schijfjes met een dunschiller en giet de 1/3de van het olie erbij. Leg de frambozen erbovenop.
    5. Maak de kruidenroom: klop de room en voeg er het citroensap, de dille en de bieslook aan toe. Kruid met peper en zout.
    6. Spoel de zalm af en snijd hem in dunne schijfjes. Serveer met de salade en de kruidenroom.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Diner
    Zomer
    Hoofdgerecht
    • Zalmgravlax, koolsalade en kruidenroom

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Dille | kruiden | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    79,50 €/kg
    €1,59
    F2021022500077560000
  • Zalm | Atlantisch | Zonder vel | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2007111200262410000
  • Limoenen | Bio
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2015031000331700000
  • Suiker | Fijne korrel
    1 kg
    1,45 €/kg
    €1,45
    S1974061200151000000
  • Deze recepten kan je ook leuk vinden