Zalmfilets in groen jasje
Moeilijkheid
GemiddeldDuur
< 30 min.Budget
€Score
4 op 5Gluten vrij
Eindejaar
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 4 porties diepgevroren zalmfilet 365
- 4 niet al te dikke preien
- peper
- 1 koffielepel sinaasappelschil
- 1/2 pot zure room
- olijfolie
- zout
Winkelen voor dit recept
Reeds in je keuken
S2019081300291230000
S2021021000507870000
S2003071600019680000
Begin met koken
Bereidingstijd: Kook- + baktijd: 10 min. + 5 min.
- Snij de wortels en een deel van de groene bladeren van de preien af. Snij de preien dan in de lengte middendoor, duw de lagen lichtjes uit elkaar en spoel ze. Stoom ze in 10 min. gaar, laat lauw worden.
- Neem een snijplank en een vierde van de preirepen. Leg de repen plat en mekaar overlappend over een breedte van ongeveer 10 cm. Leg er een portie (vooraf ontdooide) zalmfilet op, voeg peper en zout toe en rol voorzichtig op. Maak zo 4 pakketjes.
- Verwarm de olie in een grote pan met antikleefbodem en bak er de zalmpakketjes aan beide kanten goudbruin in op vrij hoog vuur. Reken ongeveer 5 min. baktijd in totaal. Kruid lichtjes met peper en zout.
- Meng de zure room met de fijngeraspte sinaasappelschil, peper en zout.
- Leg de zalmpakketjes op de borden, bedruip ze met een beetje sinaasappelroom en dien ze meteen op met aardappelpuree op smaak gebracht met olijfolie en dille.
Kooktip
Sinaasappel gaat goed samen met prei en zalm. Wie er niet van houdt, kan kiezen voor fijngeraspte citroenschil.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 460; energie (kCal): 111; vetten (g): 6,8; verzadigde vetten (g): 2,2; koolhydraten (g): 6,4; suikers (g): 6; vezels (g): 2,3; eiwitten (g): 5,7; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 501,61
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Eindejaar
Diner
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Reeds in je keuken
S2019081300291230000
S2021021000507870000
S2003071600019680000