Recept zoekresultatenZalmfilet met rode curry
Delhaize logo
  • Zalmfilet met rode curry

Zalmfilet met rode curry

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Gluten vrij
Pasen
Hoofdgerecht
Zalmfilet met rode curry

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 500 g zalmfilet zonder vel
  • 6 jonge uitjes
  • 4 groene asperges
  • 1 halve komkommer
  • 100 g sojascheuten
  • rode currypasta
  • 20 cl kokosmelk
  • Fleur de sel
  • Peper van de molen
  • sojasaus

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Zalm | Filet | Zonder vel
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    +/- 486 gr
    +/-29,99€/kg
    +/-€14,58
    F1990031300249400000
  • Kokosmelk
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    40 cl
    3,73 €/l
    €1,49
    S2012030600123580000
  • Komkommer
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    1,25 €/st
    €1,25
    F2021081200085550000
  • Jonge uien | Bussel | Cat1
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    1,05 €/st
    €1,05
    F1987042300314800000
  • Begin met koken

    1. Verhit een antikleefpan zonder vetstof. Doe er, als ze warm is, twee eetlepels sojasaus in en bak daarin de zalmfilets aan elke zijde, waarbij het binnenste mals moet blijven. Doe er peper op en zet opzij.
    2. Breek de te harde voet van de asperges en kook ze in licht gezouten kokend water, waarbij ze beetvast moeten blijven. Laat uitlekken en hou onder koud water. Snij ze vervolgens in de lengte en in de dikte in twee.
    3. Doe ze in een kom, samen met de sojascheuten en de in staafjes gesneden komkommer.
    4. Doe de in stukjes gesneden jonge uitjes erbij. Doe er zout en peper op.
    5. Meng de kokosmelk met twee eetlepels rode curry tot een homogene bereiding.
    6. Schik op elk bord een portie salade en een zalmfilet. Dien op met een portie warme of koude saus.

    Kooktip

    • De zalm kan, net als de saus, naar wens warm of koud worden opgediend ...
    • De "plus" op voedingsgebied:
      Zalm is rijk aan omega 3 vetzuren, die goed bewaard blijven in deze bereiding. Voor een lichtere versie kan je de kokosmelk vervangen door magere yoghurt.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Pasen
    Diner
    Lente
    Hoofdgerecht
    • Zalmfilet met rode curry

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Zalm | Filet | Zonder vel
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    +/- 486 gr
    +/-29,99€/kg
    +/-€14,58
    F1990031300249400000
  • Kokosmelk
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    40 cl
    3,73 €/l
    €1,49
    S2012030600123580000
  • Komkommer
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    1,25 €/st
    €1,25
    F2021081200085550000
  • Jonge uien | Bussel | Cat1
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    1,05 €/st
    €1,05
    F1987042300314800000