Recept zoekresultatenZalmfilet met rode curry
Delhaize logo
  • Zalmfilet met rode curry

Zalmfilet met rode curry

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Gluten vrij
Pasen
Hoofdgerecht
Zalmfilet met rode curry

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 500 g zalmfilet zonder vel
  • 6 jonge uitjes
  • 4 groene asperges
  • komkommer
  • 100 g sojascheuten
  • 2 el rode currypasta
  • 20 cl kokosmelk
  • fleur de sel
  • peper
  • 2 el sojasaus

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Zalmfilet | Belle-Vue

Gabriel

Zalmfilet | Belle-Vue

+/- 650 gr

+/-€20,79

Jonge uien | Bussel | Cat1

Delhaize

Jonge uien | Bussel | Cat1

1 st

€1,19

Asperges 10-16

Delhaize

Asperges 10-16

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€4,99

Komkommer | Bio

Delhaize

Komkommer | Bio

1 st

Bio

€1,59

Sojascheuten | Bio

Delhaize

Sojascheuten | Bio

100 gr

Bio

€1,39

Mild curry paste

Patak's

Mild curry paste

165 gr

€2,19

Koko | Melk | Bio

Delhaize

Koko | Melk | Bio

20 cl

Bio

€2,09

Saus | Soja | Tamari

Saitaku

Saus | Soja | Tamari

150 gr

€3,75

Reeds in je keuken

Fleur de sel | Guerande

Delhaize

Fleur de sel | Guerande

125 gr

€3,55

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Totaal:
+/-€37,98

Begin met koken

  1. Verhit een antikleefpan zonder vetstof. Doe er, als ze warm is, 2 el sojasaus in en bak daarin de zalmfilets aan elke zijde, waarbij het binnenste mals moet blijven. Doe er peper op en zet opzij.
  2. Breek de te harde voet van de asperges en kook ze in licht gezouten kokend water, waarbij ze beetvast moeten blijven. Laat uitlekken en houd onder koud water. Snijd ze vervolgens in de lengte en in de dikte in twee.
  3. Doe ze in een kom, samen met de sojascheuten en de in staafjes gesneden komkommer.
  4. Doe de in stukjes gesneden jonge uitjes erbij. Doe er zout en peper op.
  5. Meng de kokosmelk met 2 el rode curry tot een homogene bereiding.
  6. Schik op elk bord een portie salade en een zalmfilet. Dien op met een portie warme of koude saus.

Kooktip

  • De zalm kan, net als de saus, naar wens warm of koud worden opgediend ...
  • De "plus" op voedingsgebied:
    Zalm is rijk aan omega 3 vetzuren, die goed bewaard blijven in deze bereiding. Voor een lichtere versie kan je de kokosmelk vervangen door magere yoghurt.
Nutritionele informatie
Energie: 448 kcal
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Pasen
Diner
Lente
Hoofdgerecht
  • Zalmfilet met rode curry

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Zalmfilet | Belle-Vue

Gabriel

Zalmfilet | Belle-Vue

+/- 650 gr

+/-€20,79

Jonge uien | Bussel | Cat1

Delhaize

Jonge uien | Bussel | Cat1

1 st

€1,19

Asperges 10-16

Delhaize

Asperges 10-16

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€4,99

Komkommer | Bio

Delhaize

Komkommer | Bio

1 st

Bio

€1,59

Sojascheuten | Bio

Delhaize

Sojascheuten | Bio

100 gr

Bio

€1,39

Mild curry paste

Patak's

Mild curry paste

165 gr

€2,19

Koko | Melk | Bio

Delhaize

Koko | Melk | Bio

20 cl

Bio

€2,09

Saus | Soja | Tamari

Saitaku

Saus | Soja | Tamari

150 gr

€3,75

Reeds in je keuken

Fleur de sel | Guerande

Delhaize

Fleur de sel | Guerande

125 gr

€3,55

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Totaal:
+/-€37,98