Recept zoekresultatenZalm in groen sausje
Delhaize logo
  • Zalm in groen sausje
    A

Zalm in groen sausje

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

3 op 5
Moederdag
Hoofdgerecht
Zalm in groen sausjeA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 el bloem
  • 2 bio knoflookteentjes
  • 2 el bio olijfolie
  • 4 zalmfilets zonder vel
  • 120 g diepgevroren erwten
  • 15 cl droge witte wijn
  • 4 eetlepels fijngehakte peterselie
  • 1/2 visbouillonblokje

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Doperwten | Extra fijn | Bokaal
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    130 gr
    13,77 €/kg
    €1,79
    S2015021900112480000
  • S2019091800303370000
  • Bladpeterselie Verpakt
    100 gr
    14,90 €/kg
    €1,49
    F2019013100030620000
  • Reeds in je keuken
  • S2021070500564640000
  • Olijfolie | Extra vierge
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    50 cl
    9,18 €/l
    €4,59
    S2021060800553730000
  • Begin met koken

    1. Fruit de geperste knoflookteentjes 2 min. in de olie in een diepe pan op zacht vuur.
    2. Voeg de erwten toe, roer 2 min., bestrooi dan met bloem. Roer 30 sec., giet er de witte wijn bij en 15 cl water. Voeg het verkruimelde, halve bouillonblokje toe. Laat 5 min. inkoken op middelhoog vuur.
    3. Leg de zalmfilets in de saus, zet een deksel op de pan en laat 5 min. heel zacht sudderen. Voeg de peterselie toe, breng op smaak met peper en zout en serveer meteen.
    4. Geef er verse Bio deegwaren bij.

    Kooktip

    Laat knoflook nooit fruiten op hevig vuur, daardoor krijgt hij een onaangename, bittere smaak!

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 692; energie (kCal): 166; vetten (g): 10,4; verzadigde vetten (g): 1,6; koolhydraten (g): 2,8; suikers (g): 1,2; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 12,8; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 361,55
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Moederdag
    Diner
    Hoofdgerecht
    • Zalm in groen sausje
      A

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Doperwten | Extra fijn | Bokaal
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    130 gr
    13,77 €/kg
    €1,79
    S2015021900112480000
  • S2019091800303370000
  • Bladpeterselie Verpakt
    100 gr
    14,90 €/kg
    €1,49
    F2019013100030620000
  • Reeds in je keuken
  • S2021070500564640000
  • Olijfolie | Extra vierge
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    50 cl
    9,18 €/l
    €4,59
    S2021060800553730000