Zalm in groen sausje
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€€Score
3 op 5Moederdag
Hoofdgerecht


Ingrediënten voor 4 Porties
4 Porties
- 1 el bloem
- 2 bio knoflookteentjes
- 2 el bio olijfolie
- 4 zalmfilets zonder vel
- 120 g diepgevroren erwten
- 15 cl droge witte wijn
- 4 eetlepels fijngehakte peterselie
- 1/2 visbouillonblokje
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2015021900112480000
S2019091800303370000
F2019013100030620000
Reeds in je keuken
S2021070500564640000
S2021060800553730000
Begin met koken
- Fruit de geperste knoflookteentjes 2 min. in de olie in een diepe pan op zacht vuur.
- Voeg de erwten toe, roer 2 min., bestrooi dan met bloem. Roer 30 sec., giet er de witte wijn bij en 15 cl water. Voeg het verkruimelde, halve bouillonblokje toe. Laat 5 min. inkoken op middelhoog vuur.
- Leg de zalmfilets in de saus, zet een deksel op de pan en laat 5 min. heel zacht sudderen. Voeg de peterselie toe, breng op smaak met peper en zout en serveer meteen.
- Geef er verse Bio deegwaren bij.
Kooktip
Laat knoflook nooit fruiten op hevig vuur, daardoor krijgt hij een onaangename, bittere smaak!
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 692; energie (kCal): 166; vetten (g): 10,4; verzadigde vetten (g): 1,6; koolhydraten (g): 2,8; suikers (g): 1,2; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 12,8; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 361,55
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Moederdag
Diner
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2015021900112480000
S2019091800303370000
F2019013100030620000
Reeds in je keuken
S2021070500564640000
S2021060800553730000