Recept zoekresultatenZalm in filodeeg
Delhaize logo
  • Zalm in filodeeg
    D

Zalm in filodeeg

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

30-60 min.

Budget

€€

Score

4 op 5
Moederdag
Hoofdgerecht
Zalm in filodeegD

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 50 g boter
  • 500 g zalmfilet (zonder graten of vel)
  • 4 el verse pesto
  • 8 ontdooide blaadjes filodeeg
  • 120 g verse kaas uit schaaltje

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Zalm | Filet | Zonder vel
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    +/- 486 gr
    +/-29,99€/kg
    +/-€14,58
    F1990031300249400000
  • Pesto Alla Genovese
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2019042500245930000
  • Herta Bladerdeeg Tradition
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2019102300046120000
  • Verse kaas | Natuur | Bio
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    150 gr
    14,33 €/kg
    €2,15
    F2014061600196900000
  • Begin met koken

    1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
    2. Meng de pesto met de verse kaas. Laat de boter smelten. Snij de zalm in de porties en kruid ze met peper en zout.
    3. Smeer een blad filodeeg lichtjes in met gesmolten boter. Bedek met een 2de blad en besmeer het ook met boter. Draai alles om, zodat de beboterde kant naar onder ligt. Leg een stuk zalm in het midden, bedek met een flinke eetlepel van het pestomengsel en rol op. Knijp de zijkanten dicht zodat je een groot snoepje bekomt.
    4. Maak zo de pakjes (1 per portie) en leg ze op de met bakpapier beklede ovenplaat. Laat ze in 15 min. goudbruin bakken in de oven.
    5. Serveer warm met een salade van rucola en tomaten.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1041; energie (kCal): 251; vetten (g): 20; verzadigde vetten (g): 7,6; koolhydraten (g): 3,2; suikers (g): 0,7; vezels (g): 0,6; eiwitten (g): 15; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 465,6
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Moederdag
    Diner
    Hoofdgerecht
    • Zalm in filodeeg
      D

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Zalm | Filet | Zonder vel
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    +/- 486 gr
    +/-29,99€/kg
    +/-€14,58
    F1990031300249400000
  • Pesto Alla Genovese
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2019042500245930000
  • Herta Bladerdeeg Tradition
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2019102300046120000
  • Verse kaas | Natuur | Bio
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    150 gr
    14,33 €/kg
    €2,15
    F2014061600196900000