Zalm Gravlax met sinaasappel en cassonade, wasabi-sojasaus


Makkelijk
> 60 min.
0/5
Ingrediënten voor
Ingrediënten 12 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
- 1 grote zalmfilet zonder vel (1,2 kg)
- 6 biosinaasappelen
- 2 citroenen bio
- 450 g blonde kandijsuiker
- 8 el olijfolie
- 2 afgestreken el wasabi
- 1 dl sojasaus
- 30 g dille
- 200 g gember
- 700 g grof zeezout
- 1 krulandijvie (fijnproeverssla) (voor het slaatje)
- 1 el Xérès-azijn (voor de salade)
- 4 el olijfolie (voor het slaatje)
- 1 bussel bieslook (in een schaaltje) (voor het slaatje)
- zout (voor het slaatje)
- 1 grote zalmfilet zonder vel (1,2 kg)
- 6 biosinaasappelen
- 2 citroenen bio
- 450 g blonde kandijsuiker
- 8 el olijfolie
- 2 afgestreken el wasabi
- 1 dl sojasaus
- 30 g dille
- 200 g gember
- 700 g grof zeezout
- 1 krulandijvie (fijnproeverssla) (voor het slaatje)
- 1 el Xérès-azijn (voor de salade)
- 4 el olijfolie (voor het slaatje)
- 1 bussel bieslook (in een schaaltje) (voor het slaatje)
- zout (voor het slaatje)