Zacht gebak boordevol chocolade


Makkelijk
30-60 min.
5/5
Ingrediënten voor
Ingrediënten 8 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
- cacaopoeder
- 70 g bloem voor fijn gebak
- 4 eieren (L)
- 250 g fondantchocolade 70 % cacao
- 250 g gezouten boter + een beetje voor de vorm
- 200 g griessuiker
- cacaopoeder
- 70 g bloem voor fijn gebak
- 4 eieren (L)
- 250 g fondantchocolade 70 % cacao
- 250 g gezouten boter + een beetje voor de vorm
- 200 g griessuiker
Begin met koken
- 1Verwarm de oven voor op th. 5/6 – 160°C.
- 2Doe de in stukjes gesneden boter in een kookpot en verwarm op zacht vuur. Voeg, wanneer de boter begint te smelten, de in stukjes gebroken chocolade toe en laat alles zachtjes smelten, roer met de garde.
- 3Neem de pot van het vuur en voeg de suiker toe. Roer goed, doe er dan de bloem bij. Voeg tenslotte de eieren toe en meng goed.
- 4Leg bakpapier op de bodem van een kleine, ronde, diepe taartvorm en smeer de wand in met boter. Stort het beslag in de vorm en laat 20 à 25 min. in de oven bakken. De bovenkant moet licht gerezen zijn en gebarsten.
- 5Laat in de vorm afkoelen, dek af en laat liefst tot 's anderendaags rusten op een koele plaats (het gebak zal nog lekkerder zijn).
- 6Ontvorm op een serveerschaal, bestrooi met cacaopoeder en serveer in kleine stukken. Geef er eventueel wat opgeklopte room en/of frambozen bij.
- 1Verwarm de oven voor op th. 5/6 – 160°C.
- 2Doe de in stukjes gesneden boter in een kookpot en verwarm op zacht vuur. Voeg, wanneer de boter begint te smelten, de in stukjes gebroken chocolade toe en laat alles zachtjes smelten, roer met de garde.
- 3Neem de pot van het vuur en voeg de suiker toe. Roer goed, doe er dan de bloem bij. Voeg tenslotte de eieren toe en meng goed.
- 4Leg bakpapier op de bodem van een kleine, ronde, diepe taartvorm en smeer de wand in met boter. Stort het beslag in de vorm en laat 20 à 25 min. in de oven bakken. De bovenkant moet licht gerezen zijn en gebarsten.
- 5Laat in de vorm afkoelen, dek af en laat liefst tot 's anderendaags rusten op een koele plaats (het gebak zal nog lekkerder zijn).
- 6Ontvorm op een serveerschaal, bestrooi met cacaopoeder en serveer in kleine stukken. Geef er eventueel wat opgeklopte room en/of frambozen bij.
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1951; energie (kCal): 469; vetten (g): 32; verzadigde vetten (g): 20; koolhydraten (g): 39,2; suikers (g): 33,1; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 5,7; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 571,24
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1951; energie (kCal): 469; vetten (g): 32; verzadigde vetten (g): 20; koolhydraten (g): 39,2; suikers (g): 33,1; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 5,7; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 571,24
Frans
Vegetarisch
Kids,Romantisch diner
Overig
Dessert
Ingrediënten voor 8 personen
Toon:
- Nesquik Chocoladepoeder | doos300 gr€299
- Delhaize Tarwebloem1 kg€039
- Delhaize Eieren | Bruine | Medium4 st€199
- Jacques Chocolade | Callets | Puur400 gr2de tegen -50%€749
- Delhaize Karneboter | Gezouten250 gr€325
- Zusto Suiker | Vervanger300 gr€439