OverslaanDelhaize logo
Recept zoekresultatenZacht gebak boordevol chocolade
Recept zoekresultatenZacht gebak boordevol chocolade
Delhaize logo
  • Zacht gebak boordevol chocolade
    Nutri-Score E

Zacht gebak boordevol chocolade

Zacht gebak boordevol chocoladeE
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
8 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • cacaopoeder
  • 70 g bloem voor fijn gebak
  • 4 eieren (L)
  • 250 g fondantchocolade 70 % cacao
  • 250 g gezouten boter + een beetje voor de vorm
  • 200 g griessuiker
  • cacaopoeder
  • 70 g bloem voor fijn gebak
  • 4 eieren (L)
  • 250 g fondantchocolade 70 % cacao
  • 250 g gezouten boter + een beetje voor de vorm
  • 200 g griessuiker

Begin met koken

  1. 1
    Verwarm de oven voor op th. 5/6 – 160°C.
  2. 2
    Doe de in stukjes gesneden boter in een kookpot en verwarm op zacht vuur. Voeg, wanneer de boter begint te smelten, de in stukjes gebroken chocolade toe en laat alles zachtjes smelten, roer met de garde.
  3. 3
    Neem de pot van het vuur en voeg de suiker toe. Roer goed, doe er dan de bloem bij. Voeg tenslotte de eieren toe en meng goed.
  4. 4
    Leg bakpapier op de bodem van een kleine, ronde, diepe taartvorm en smeer de wand in met boter. Stort het beslag in de vorm en laat 20 à 25 min. in de oven bakken. De bovenkant moet licht gerezen zijn en gebarsten.
  5. 5
    Laat in de vorm afkoelen, dek af en laat liefst tot 's anderendaags rusten op een koele plaats (het gebak zal nog lekkerder zijn).
  6. 6
    Ontvorm op een serveerschaal, bestrooi met cacaopoeder en serveer in kleine stukken. Geef er eventueel wat opgeklopte room en/of frambozen bij.
  1. 1
    Verwarm de oven voor op th. 5/6 – 160°C.
  2. 2
    Doe de in stukjes gesneden boter in een kookpot en verwarm op zacht vuur. Voeg, wanneer de boter begint te smelten, de in stukjes gebroken chocolade toe en laat alles zachtjes smelten, roer met de garde.
  3. 3
    Neem de pot van het vuur en voeg de suiker toe. Roer goed, doe er dan de bloem bij. Voeg tenslotte de eieren toe en meng goed.
  4. 4
    Leg bakpapier op de bodem van een kleine, ronde, diepe taartvorm en smeer de wand in met boter. Stort het beslag in de vorm en laat 20 à 25 min. in de oven bakken. De bovenkant moet licht gerezen zijn en gebarsten.
  5. 5
    Laat in de vorm afkoelen, dek af en laat liefst tot 's anderendaags rusten op een koele plaats (het gebak zal nog lekkerder zijn).
  6. 6
    Ontvorm op een serveerschaal, bestrooi met cacaopoeder en serveer in kleine stukken. Geef er eventueel wat opgeklopte room en/of frambozen bij.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1951; energie (kCal): 469; vetten (g): 32; verzadigde vetten (g): 20; koolhydraten (g): 39,2; suikers (g): 33,1; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 5,7; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 571,24
Frans
Vegetarisch
Kids,Romantisch diner
Overig
Dessert

Ingrediënten voor 8 personen

Toon:

  • Nesquik Chocoladepoeder | doos
    300 gr
    2
    99
  • Delhaize Tarwebloem
    1 kg
    • Kleine Leeuw, kleine prijs
    0
    39
  • Delhaize Eieren | Bruine | Medium
    4 st
    1
    99
  • Jacques Chocolade | Callets | Puur
    400 gr
    2de tegen -50%
    7
    49
  • Delhaize Karneboter | Gezouten
    250 gr
    3
    25
  • Zusto Suiker | Vervanger
    300 gr
    4
    39

Totaal:

€20,50

Deze recepten kan je ook leuk vinden