Yoghurtcake met blauwe bessen
door Pascale Naessens


Makkelijk
< 30 min.
4/5
Ingrediënten voor
Ingrediënten 8 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
- 250 g blauwe bessen
- 4 eieren
- 250 g yoghurt
- 250 g bloem
- 250 g boerenboter
- 180 g kristalsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 250 g blauwe bessen
- 4 eieren
- 250 g yoghurt
- 250 g bloem
- 250 g boerenboter
- 180 g kristalsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
Begin met koken
: 15 min + 30 min gaartijd
- 1Verwarm de oven voor op 180°C.
- 2Laat de boter smelten op een laag vuurtje. Meng de suiker en de vanillesuiker onder de eieren. Voeg de bloem en de gesmolten boter toe. Pas op het laatste volgen de yoghurt en de bessen.
- 3Smeer een cakevorm in met boter - vergeet de hoekjes niet - en strooi er wat bloem over. Let erop dat overal wat bloem hangt, de overtollige bloem klop je weg. Giet het deeg in de cakevorm.
- 4Zet de cake 30 min in de oven. Haal hem daarna uit de oven en laat even afkoelen voor je hem uit de cakevorm haalt.
- 1Verwarm de oven voor op 180°C.
- 2Laat de boter smelten op een laag vuurtje. Meng de suiker en de vanillesuiker onder de eieren. Voeg de bloem en de gesmolten boter toe. Pas op het laatste volgen de yoghurt en de bessen.
- 3Smeer een cakevorm in met boter - vergeet de hoekjes niet - en strooi er wat bloem over. Let erop dat overal wat bloem hangt, de overtollige bloem klop je weg. Giet het deeg in de cakevorm.
- 4Zet de cake 30 min in de oven. Haal hem daarna uit de oven en laat even afkoelen voor je hem uit de cakevorm haalt.
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1218; energie (kCal): 292; vetten (g): 17,3; verzadigde vetten (g): 10; koolhydraten (g): 28,3; suikers (g): 15,8; vezels (g): 2,1; eiwitten (g): 5,1; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 505,45
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1218; energie (kCal): 292; vetten (g): 17,3; verzadigde vetten (g): 10; koolhydraten (g): 28,3; suikers (g): 15,8; vezels (g): 2,1; eiwitten (g): 5,1; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 505,45
Amerikaans
Vegetarisch
Kids,Picknick
Overig
Dessert
Ingrediënten voor 8 personen
Toon:
- Delhaize Blauwe bessen | Bio2 × 125 gr€399
- Delhaize Eieren | Bruine | Medium4 st€199
- Pur Natur Yoghurt | Kefir | Eco | Bio400 gr2de tegen -40%€249
- Delhaize Melkerijboter250 gr€215
- Zusto Suiker | Vervanger300 gr€439
- Delhaize Suiker | Gevanillineerd10 x 8 gr€041
- Delhaize Tarwebloem1 kg€039