Recept zoekresultatenYoghurt, vers fruit en dadelgranola
Delhaize logo
  • Yoghurt, vers fruit en dadelgranola
    A
Yoghurt, vers fruit en dadelgranolaA

Yoghurt, vers fruit en dadelgranola

Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 600 g fruit naar keuze: bananen, mango’s, passievruchten, aardbeien, blauwe bessen ...
  • 800 g halfvolle yoghurt Griekse stijl
  • munt en amandelen voor de afwerking (optioneel)
  • 5 Medjooldadels (voor de granola)
  • 100 g hazelnoten (voor de granola)
  • 80 g amandelen (voor de granola)
  • 80 g zadenmix (voor de granola)
  • 50 g pompoenpitten (voor de granola)
  • 300 g havervlokken (voor de granola)
  • 3 el ahornsiroop (voor de granola)
  • 4 el kokosolie (voor de granola)
  • 1/2 kl kaneelpoeder (optioneel) (voor de granola)
  • 600 g fruit naar keuze: bananen, mango’s, passievruchten, aardbeien, blauwe bessen ...
  • 800 g halfvolle yoghurt Griekse stijl
  • munt en amandelen voor de afwerking (optioneel)
  • 5 Medjooldadels (voor de granola)
  • 100 g hazelnoten (voor de granola)
  • 80 g amandelen (voor de granola)
  • 80 g zadenmix (voor de granola)
  • 50 g pompoenpitten (voor de granola)
  • 300 g havervlokken (voor de granola)
  • 3 el ahornsiroop (voor de granola)
  • 4 el kokosolie (voor de granola)
  • 1/2 kl kaneelpoeder (optioneel) (voor de granola)

Begin met koken

: 15 min. + 25 min. baktijd
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Hak de dadels, de hazelnoten en de amandelen grof. Meng ze goed met de zaden, de pompoenpitten, de havervlokken, de ahornsiroop, de gesmolten kokosolie en, eventueel, het kaneelpoeder. Bedek een ovenplaat met bakpapier en verdeel er de bereiding over. Laat 15 min. in de oven bakken en meng af en toe. Laat afkoelen.
2
Schil de vruchten indien nodig, snijd ze in stukken, haal er de pulp uit (passievruchten), verwijder de steeltjes …
3
Verdeel de yoghurt over kommen en leg er het fruit bovenop. Voeg granola toe en werk af met munt (+ eventueel met enkele gehalveerde amandelen om een leuk uiltje te maken, zoals op de foto).
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Hak de dadels, de hazelnoten en de amandelen grof. Meng ze goed met de zaden, de pompoenpitten, de havervlokken, de ahornsiroop, de gesmolten kokosolie en, eventueel, het kaneelpoeder. Bedek een ovenplaat met bakpapier en verdeel er de bereiding over. Laat 15 min. in de oven bakken en meng af en toe. Laat afkoelen.
2
Schil de vruchten indien nodig, snijd ze in stukken, haal er de pulp uit (passievruchten), verwijder de steeltjes …
3
Verdeel de yoghurt over kommen en leg er het fruit bovenop. Voeg granola toe en werk af met munt (+ eventueel met enkele gehalveerde amandelen om een leuk uiltje te maken, zoals op de foto).
Nutritionele informatie
A
Energie: 434 kcal
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Vegetarisch
Brunch
Ontbijt