Wraps met zalm en ricotta
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeldPicknick
Snack


Ingrediënten voor 4 Porties
4 Porties
- 250 g zalmfilet zonder vel
- 60 g halfgedroogde tomaten in olie (uitgelekt gewicht)
- 3 el kappertjes
- 200 g ricotta
- 2 el citroensap
- 6 blaadjes Romeinse sla
- 4 tortilla's
- peper
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2020052600059670000
F2018080100021300000
S2020050800427370000
F2017090600006480000
S2019042300244690000
F2014100800323200000
Begin met koken
- Snijd de zalm in blokjes en doe in een diep bord. Dek af en zet in de microgolfoven gedurende 2 min op 800 W. Laat 1 min rusten, giet af en doe in een kleine kom. Verkruimel grof.
- Voeg de gehakte tomaten toe, de ricotta, de kappers en het citroensap. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.
- Hak de sla, spoel en droog.
- Leg de wraps op een groot bord, dek af met een tweede bord en verwarm even in de microgolfoven (45 sec op 800 W).
- Verdeel de zalmbereiding over de wraps en smeer uit in een dun laagje. Leg er de sla bovenop en rol alles op. Snijd de rolletjes in 2 en serveer.
Kooktip
- Wanneer je de wraps meeneemt naar het werk, naar school of op een picknick, wikkel ze dan afzonderlijk in aluminiumpapier en rol strak op.
-
Variant:
Ook lekker met tonijn in olie (uitgelekt) in plaats van zalm.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 846; energie (kCal): 202; vetten (g): 9,5; verzadigde vetten (g): 3; koolhydraten (g): 18,3; suikers (g): 3,5; vezels (g): 1,6; eiwitten (g): 10,6; zout (g): 1. Energie (kcal/portie): 425,82
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Picknick
Lunch
Snack
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2020052600059670000
F2018080100021300000
S2020050800427370000
F2017090600006480000
S2019042300244690000
F2014100800323200000