Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Productterugroeping:« VEGAN GIRASOLI SPINAZIE 250G »Lees meer >

Recept zoekresultatenWortelsoep met kokosmelk en spekjesroom
Delhaize logo
  • Wortelsoep met kokosmelk en spekjesroom
    B
Wortelsoep met kokosmelk en spekjesroomB

Wortelsoep met kokosmelk en spekjesroom

Makkelijk
> 60 min.
0/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 800 g wortelen
  • 2,5 dl kokosmelk
  • 1 l water
  • 100 g gerookte spekblokjes
  • 2 dl room (40% vetgehalte)
  • 4 el mangochutney
  • 10 g koriander
  • 1/2 rode peper
  • 800 g wortelen
  • 2,5 dl kokosmelk
  • 1 l water
  • 100 g gerookte spekblokjes
  • 2 dl room (40% vetgehalte)
  • 4 el mangochutney
  • 10 g koriander
  • 1/2 rode peper

Begin met koken

20 min. + 35 min. kooktijd + 2 u koeltijd
1
Breng de room aan de kook, voeg er de spekblokjes aan toe en laat 5 min. op een zacht vuurtje sudderen. Laat 10 min. rusten en filter er de spekblokjes uit. Leg ze opzij en bewaar de room in de koelkast tot hij volledig afgekoeld is (± 2 u).
2
Doe de ongeschilde, in dikke schijfjes gesneden wortelen in een stoofpan met het water. Breng aan de kook en laat ± 25 min. sudderen, ze moeten goed zacht zijn. Voeg de kokosmelk toe en mix tot een fijne soep. Breng verder op smaak, maar gebruik niet te veel zout.
3
Bak de spekblokjes zonder vetstof in een pan. Dep ze droog op keukenpapier.
4
Klop de room stijf. Dien de soep op en werk af met een beetje mangochutney, slagroom, spekblokjes, enkele blaadjes koriander en een beetje gehakte peper.
1
Breng de room aan de kook, voeg er de spekblokjes aan toe en laat 5 min. op een zacht vuurtje sudderen. Laat 10 min. rusten en filter er de spekblokjes uit. Leg ze opzij en bewaar de room in de koelkast tot hij volledig afgekoeld is (± 2 u).
2
Doe de ongeschilde, in dikke schijfjes gesneden wortelen in een stoofpan met het water. Breng aan de kook en laat ± 25 min. sudderen, ze moeten goed zacht zijn. Voeg de kokosmelk toe en mix tot een fijne soep. Breng verder op smaak, maar gebruik niet te veel zout.
3
Bak de spekblokjes zonder vetstof in een pan. Dep ze droog op keukenpapier.
4
Klop de room stijf. Dien de soep op en werk af met een beetje mangochutney, slagroom, spekblokjes, enkele blaadjes koriander en een beetje gehakte peper.
Nutritionele informatie
B
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 309; energie (kCal): 75; vetten (g): 6,2; verzadigde vetten (g): 4,1; koolhydraten (g): 3,3; suikers (g): 2,3; vezels (g): 1; eiwitten (g): 1,5; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 432,9
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 309; energie (kCal): 75; vetten (g): 6,2; verzadigde vetten (g): 4,1; koolhydraten (g): 3,3; suikers (g): 2,3; vezels (g): 1; eiwitten (g): 1,5; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 432,9
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Gluten vrij
Eindejaar,Romantisch diner
Herfst,Winter
Voorgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Wortelen Bos | Verpakt

Delhaize

Wortelen Bos | Verpakt

1 st

€2,19

Kokosmelk

Delhaize

Kokosmelk

25 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,63

Spekblokjes | Gerookt

Herta

Spekblokjes | Gerookt

200 gr

€3,09

Room  35%

Delhaize

Room 35%

20 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,91

Chutney | Zoete mango

Patak's

Chutney | Zoete mango

340 gr

€2,59

Rode | Peper | Verpakt

Delhaize

Rode | Peper | Verpakt

50 gr

€1,49

Reeds in je keuken

Mineraalwater | Niet bruisend | Sportdop | PET

Spa

Mineraalwater | Niet bruisend | Sportdop | PET

6 x 33 cl

€4,39

Koriander | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Koriander | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,65

Totaal:
€10,90