Witte kool met melksaus, rode bieten en gebakken pladijsPT15M1 Portieshttps://static.delhaize.be/medias/sys_master/images/h3d/h34/9721433620510.jpg1 witte kool130 g gezouten boter5 dl melk2 eetlepels express bindmiddel voor witte sauzennootmuskaatpeper en zout4 pladijzen4 takjes tijm400 g gekookte babybietjes
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd 1 witte kool in 4 en snipper hem met de mandoline fijn. Fruit hem 5 min op een matig vuurtje in een stoofpan met 30 g gesmolten gezouten boter. Voeg 5 dl melk toe en laat 10 min op een zacht vuurtje sudderen.
Voeg 2 el express bindmiddel voor witte saus toe, samen met nootmuskaat, peper en zout. Laat nog 2 min sudderen. Spoel intussen 4 pladijzen met koud water, droog ze en bak ze kort goudbruin in een braadpan, met 100 g gezouten boter. Kruid met peper en zout.
Schik ze op de met bakpapier bedekte ovenplaat, besprenkel ze met de rest van de boter uit de braadpan, bestrooi ze met 4 geriste takjes tijm en laat ze nog 10 min in de oven bakken. Snijd 400 g gekookte babybietjes in 2 en warm ze zachtjes op met 4 el water.
Serveer de pladijs met de kool en de rode bieten. Geef er aardappelpuree bij.