1
Begin met het maken van de chutney: schil en snijd de peer in kleine blokjes. Snijd de ui fijn en stoof aan in de olijfolie. Voeg de blokjes peer toe wanneer de ui glazig is.
2
Rasp de gember en voeg samen met de kaneel toe. Laat enkele minuten aanstoven en roer regelmatig om. Wanneer de peer wat platter wordt, voeg je de ciderazijn toe.
3
Breng aan de kook en voeg de suiker, de kruidnagel, het zout en de cayennepeper toe. Laat ± 45 min. pruttelen op een middellaag vuur. Voeg als laatste ook nog de rozijnen toe.
4
Wanneer het vocht is ingekookt en er enkel nog een dikke pap overblijft, mag je de chutney van het vuur halen. Giet de chutney in een gesteriliseerde bokaal en laat afkoelen. De rest kun je nadien in de koelkast bewaren.
5
Verwarm de oven voor op 180°C.
6
Snijd het uiteinde van de witloofstronken, snijd ze vervolgens in de lengte in twee en verwijder de bittere kern. Zet de helften terug op elkaar en draai rond elke stronk drie lapjes gerookt ontbijtspek. Leg het witloof op een met bakpapier beklede bakplaat en zet 15 min. in de oven. Draai ze om en zet vervolgens opnieuw 15 min. in de oven.
7
Maak intussen de camembertsaus: laat de boter smelten in een pannetje en voeg dan de bloem toe. Meng met de garde tot een roux en voeg dan in twee of drie keer de melk toe. Breng aan de kook en blijf roeren totdat de saus wat dikker wordt.
8
Snijd de randjes van de kaas, laat smelten in de saus en meng met de garde tot een mooi geheel. Kruid met peper, zout en een snufje nootmuskaat. Houd de saus warm totdat het tijd is om te serveren.
9
Leg de sneetjes peperkoek de laatste 10 min. bij het witloof in de oven of rooster ze in de broodrooster.
10
Leg een kleine eetlepel chutney in het midden van elk bord. Snijd de peperkoek in reepjes van ± 1 ½ cm en schik ze in een torentje op de chutney. Leg daarop het witloofrolletje en ± 2 el saus. Werk af met wat walnoten, een takje verse peterselie en peper.
1
Begin met het maken van de chutney: schil en snijd de peer in kleine blokjes. Snijd de ui fijn en stoof aan in de olijfolie. Voeg de blokjes peer toe wanneer de ui glazig is.
2
Rasp de gember en voeg samen met de kaneel toe. Laat enkele minuten aanstoven en roer regelmatig om. Wanneer de peer wat platter wordt, voeg je de ciderazijn toe.
3
Breng aan de kook en voeg de suiker, de kruidnagel, het zout en de cayennepeper toe. Laat ± 45 min. pruttelen op een middellaag vuur. Voeg als laatste ook nog de rozijnen toe.
4
Wanneer het vocht is ingekookt en er enkel nog een dikke pap overblijft, mag je de chutney van het vuur halen. Giet de chutney in een gesteriliseerde bokaal en laat afkoelen. De rest kun je nadien in de koelkast bewaren.
5
Verwarm de oven voor op 180°C.
6
Snijd het uiteinde van de witloofstronken, snijd ze vervolgens in de lengte in twee en verwijder de bittere kern. Zet de helften terug op elkaar en draai rond elke stronk drie lapjes gerookt ontbijtspek. Leg het witloof op een met bakpapier beklede bakplaat en zet 15 min. in de oven. Draai ze om en zet vervolgens opnieuw 15 min. in de oven.
7
Maak intussen de camembertsaus: laat de boter smelten in een pannetje en voeg dan de bloem toe. Meng met de garde tot een roux en voeg dan in twee of drie keer de melk toe. Breng aan de kook en blijf roeren totdat de saus wat dikker wordt.
8
Snijd de randjes van de kaas, laat smelten in de saus en meng met de garde tot een mooi geheel. Kruid met peper, zout en een snufje nootmuskaat. Houd de saus warm totdat het tijd is om te serveren.
9
Leg de sneetjes peperkoek de laatste 10 min. bij het witloof in de oven of rooster ze in de broodrooster.
10
Leg een kleine eetlepel chutney in het midden van elk bord. Snijd de peperkoek in reepjes van ± 1 ½ cm en schik ze in een torentje op de chutney. Leg daarop het witloofrolletje en ± 2 el saus. Werk af met wat walnoten, een takje verse peterselie en peper.