Waterzooi van kip
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
5 op 5Gluten vrij
Moederdag
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 700 g kippenfilets
- 1 kit ‘bouillongroenten’ My Menu
- 800 g vastkokende aardappelen
- 2,5 room
- 1 l water
- 1 blokje gevogeltebouillon
- 1/2 bussel peterselie
- peper en zout
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2019081300042380000
F1986053100380600000
S2010041600149790000
Laad nog 1 producten
Begin met koken
Bereidingstijd + kooktijd: 15 min. + 30 min. kooktijd
- Snijd de kipfilets in grote blokken. Schil de groenten van de bouillonkit. Snipper de ui en de selder fijn en snijd de wortelen en de prei in schijfjes. Schil de aardappelen. Doe de kip en de groenten in een stoofpan met het water, het verkruimelde bouillonblokje en de tijm uit de bouillonkit. Laat 30 min op een zacht vuurtje sudderen.
- Giet de room in de stoofpan, breng verder op smaak en laat nog 2 min. sudderen. Werk af met gehakte peterselie en dien warm op.
Tip: Meng eventueel de room met 2 eidooiers voor je hem in de stoofpan giet. Let er dan wel op dat de saus niet meer kookt!
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 344; energie (kCal): 82; vetten (g): 4,4; verzadigde vetten (g): 2,5; koolhydraten (g): 4,1; suikers (g): 0,5; vezels (g): 0,6; eiwitten (g): 6,8; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 543,82
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Belgisch
Gluten vrij
Moederdag
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2019081300042380000
F1986053100380600000
S2010041600149790000
Laad nog 1 producten