Wafels met zalm
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
30-60 min.Budget
€Score
4 op 5Eindejaar,Brunch
Lunch
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 16 Porties
- 250 g bloem
- 375 ml melk
- 100 g zachte boter
- 3 kleine eieren
- 20 g verse gist
- 4 sneetjes gerookte zalm in kleine stukjes
- 1 bosje gehakte dille
- 1,5 eetlepels olie
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F1994112900100500000
F2010020200105000000
F2021041600079860000
F1996100700202900000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 30 min.
- Verwarm de melk in een steelpan zonder te laten koken, voeg er de gist aan toe en los die op. Zet apart.
- Doe de bloem in een slakom, samen met de eierdooiers, de boter, de olie, de melk, de zalm en de dille.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Klop het eiwit stijf en roer dat voorzichtig onder het deeg. Laat een uurtje rusten op kamertemperatuur.
- Verwarm het wafelijzer, vet het in en bak de wafels.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 938; energie (kCal): 224; vetten (g): 12,6; verzadigde vetten (g): 6,1; koolhydraten (g): 18,5; suikers (g): 1,7; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 8,8; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 151,63
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Eindejaar,Brunch
Diner
Lunch
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F1994112900100500000
F2010020200105000000
F2021041600079860000
F1996100700202900000
Laad nog 4 producten