Vulling met dadels, ras el hanout en cashewnoten (Souk souk)
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
5 op 5Gluten vrij
Eindejaar,Romantisch diner
Bijgerechten
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 10 Porties
- 750 g ongekruid varkenskalfgehakt
- 120 g gegrilde en gezouten cashewnoten
- 250 g Medjool dadels
- 2 el ras el hanout
- peper en zout
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2018121400139610000
F2015031800321720000
S2015072700381650000
Reeds in je keuken
S2021021000507950000
Begin met koken
Bereidingstijd: 10 min.
- Doe het vlees in een grote slakom. Voeg de ras el hanout, de cashewnoten en de ontpitte dadels in stukken toe. Kruid royaal met peper, met zout en meng grondig met de handen.
- Vul een grote kalkoen (bij voorkeur uitgebeend) met de bereiding en weeg hem. Schuif de kalkoen 30 min. in de oven, op 210°C. Verlaag de temperatuur tot 180°C en reken 25 min. extra baktijd per 500 g. Besprenkel de kalkoen intussen regelmatig met het vrijgekomen braadvocht. Dek hem af met aluminiumfolie zodra hij mooi goudbruin is en schuif terug in de oven. Laat de kalkoen voor het opdienen 15 min. rusten (onder het aluminiumfolie).
Tip: Vervang de cashewnoten door pistachenoten voor een op-en-top oriëntaalse toets.
Nutritionele informatie
Per 100 g: Energie: 315 kcal – Vetten: 19,1 g – Koolhydraten: 20 g - Vezels: 2,1 g – Eiwitten: 15,4 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Orientaals
Gluten vrij
Eindejaar,Romantisch diner
Bijgerechten
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2018121400139610000
F2015031800321720000
S2015072700381650000
Reeds in je keuken
S2021021000507950000