Vollenbak pastasalade met mozzarella in 15 minuten
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€€Score
5 op 5Barbecue,Picknick
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 200 g Datterino Delhaize
- 50 g rucola Delhaize
- 2 bollen mozzarella di bufala Delhaize
- 150 g puntalette De Cecco
- 100 g gedroogde ham Prosciutto di San Daniele Delhaize
- peper en zout
- 50 g verse basilicum Delhaize (voor de pesto)
- 50 g pijnboompitten Delhaize (voor de pesto)
- 60 g parmezaan (voor de pesto)
- 1 teen look (voor de pesto)
- 20 cl extra vierge olijfolie – Oro verde Carapelli (voor de pesto)
- peper (voor de pesto)
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2006101900323700000
F2005040100313420000
F1985012200137100000
S2016050303648380000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
Gemakkelijk
Als je zin hebt om een Italiaans meesterwerk neer te zetten.
- Maak de pesto. Da’s supersimpel: alle ingrediënten in de blender en mixen.
- Kook de puntalette 12 minuten in gezouten kokend water. Giet af en roer je pesto eronder. Haal je beste olijfolie boven en voeg een klein scheutje toe. Dan mag je pasta-pesto-mengeling in een serveerschaal.
- Spoel de kerstomaten en snijd ze doormidden. Laat de buffelmozzarella uitlekken en verdeel in grote stukken. Schik alles op de pasta.
- Werk je meesterwerk af met prosciutto en rucola.
What the hack!
Kerstomaten halveren in 10 seconden
Leg je kerstomaatjes op een zo plat mogelijk bord. Plaats er een snijplank bovenop en druk lichtjes aan. Met een groot mes kan je nu alle kerstomaatjes in één keer doormidden snijden.
5 redenen om voor Datterino-kerstomaatjes te kiezen:
- Geteeld bij ons in Koningshooikt.
- Door een familiebedrijf dat al 3 generaties tomaten kweekt.
- Een product dat al 8 jaar lang speciaal voor Delhaize gekweekt wordt.
- Op een manier waarbij de hommels voor een natuurlijke bestuiving zorgen.
- De zoete smaak.
Nutritionele informatie
Voor 100g van het bereide recept: Energie: 1319 kJ - 315 kCal Koolhydraten: 7 g • Vetten: 27 g • Eiwitten: 10 g • Verzadigde vetzuren: 7 g • Suikers: 1 g • Vezels: 3 g • Zout: 1 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Barbecue,Picknick
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2006101900323700000
F2005040100313420000
F1985012200137100000
S2016050303648380000
Laad nog 4 producten