Vollenbak pannenkoeken met blauwe bessen
Moeilijkheid
MakkelijkBudget
€€Score
5 op 5

Ingrediënten voor 4 Porties
- 250 g blauwe bessen
- 250 g havermout Delhaize
- 4 eieren
- 650 ml haverdrink Delhaize Bio
- 40 g honing
- 70 g boter
- 250 g volle yoghurt Griekse stijl Delhaize
- 1 kl kaneelpoeder
- snuifje zout
- 30 g geklaarde boter of olie om te bakken
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
Begin met koken
Gemakkelijk
Het leven is kort. We kunnen best met het dessert beginnen!
- Mix de havermout in een blender of keukenrobot tot poeder. Dit is je haverbloem.
- Klop de eieren los in de melk.
- Meng er de haverbloem, de helft van de honing, het kaneelpoeder en het zout onder.
- Smelt de boter en voeg ze toe.
- Laat je deeg een halfuur rusten.
- Verhit je pan, vet ze in met wat geklaarde boter of olie en bak je pannenkoeken.
Voor de blauwebessencompote:
Zet de blauwe bessen in een steelpannetje op het vuur. Voeg een scheutje water en de rest van de honing toe. Breng zachtjes aan de kook en laat 5 à 10 minuten stoven.
Serveer de havermoutpannenkoeken met een schepje Griekse yoghurt en wat blauwebessencompote.
Havermout in een papieren doos en zonder plastic zak! Dat is 1,7 ton plastic per jaar bespaard!
Weetje
Bij-zonder lekkere honing bij Delhaize!
Wil je smullen van de allerlekkerste pannenkoeken? Gebruik MielBio-honing, een 100% biologische honing uit Italië met een delizioso geur en smaak. Het geheim zit in het productieproces. Al meer dan 100 jaar maakt de familie Rigoni haar honing op 37°C, de natuurlijke temperatuur van de bijenkorf, waardoor de oorspronkelijke kwaliteit blijft behouden. En dat proef je!