Verse kruidensiroop


Makkelijk
> 60 min.
4/5
Ingrediënten voor
Ingrediënten 4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
- 20 g krulpeterselie
- 20 g munt
- 20 g basilicum
- 500 g fijne kristalsuiker
- 20 g krulpeterselie
- 20 g munt
- 20 g basilicum
- 500 g fijne kristalsuiker
Begin met koken
: 15 min. + 1 min. kooktijd (+ 1 u 30 min. koeltijd)
- 1Doe de suiker en 5 dl water in een steelpan. Voeg de steeltjes van de kruiden toe (houd de blaadjes apart) en breng aan de kook. Laat 1 min. pruttelen en haal de pan van het vuur. Laat afkoelen en zet 1 u in de koelkast.
- 2Voeg de kruidenblaadjes aan de siroop toe en mix ze met een mixer of in een blender fijn. Giet de bereiding door een puntzeef en druk goed aan.
- 3Serveer deze kruidensiroop op aardbeien, ijs, geitenkaas ... Ook super in een glas cava of met gin, voor knallende cocktails.
- 1Doe de suiker en 5 dl water in een steelpan. Voeg de steeltjes van de kruiden toe (houd de blaadjes apart) en breng aan de kook. Laat 1 min. pruttelen en haal de pan van het vuur. Laat afkoelen en zet 1 u in de koelkast.
- 2Voeg de kruidenblaadjes aan de siroop toe en mix ze met een mixer of in een blender fijn. Giet de bereiding door een puntzeef en druk goed aan.
- 3Serveer deze kruidensiroop op aardbeien, ijs, geitenkaas ... Ook super in een glas cava of met gin, voor knallende cocktails.
Per 100g: Energie: 360 kcal - Vetten: 0,1 g - Koolhydraten: 89,6 g - Vezels: 0,4 g - Eiwitten: 0,4 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Nutritionele informatie
Per 100g: Energie: 360 kcal - Vetten: 0,1 g - Koolhydraten: 89,6 g - Vezels: 0,4 g - Eiwitten: 0,4 g
Belgisch
Vegetarisch
Less waste
Dranken
Ingrediënten voor 4 personen
Toon:
- Delhaize Basilicum | Verpakt20 gr
Niet online beschikbaar, bewaar in lijst
- Delhaize Bladpeterselie | Verpakt100 gr49
- Delhaize Munt | Bussel | Verpakt150 gr49
- Delhaize Suiker | Fijn | Kristal1 kg69



