Recept zoekresultatenVenkelsla met geitenkaas en blauwe bessen
Delhaize logo
  • Venkelsla met geitenkaas en blauwe bessen
    A

Venkelsla met geitenkaas en blauwe bessen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Lunch
Venkelsla met geitenkaas en blauwe bessenA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 venkel
  • 2 kropslaharten
  • 1/2 komkommer
  • 100 g blauwe bessen
  • 2 schijfjes geaffineerde geitenkaas (2 x 120 g)
  • 2 el mosterd op oude wijze (voor de dressing)
  • 4 el witte balsamicoazijn (voor de dressing)
  • 8 el olijfolie (voor de dressing)

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Venkel
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    3,38 €/kg
    €1,69
    F2021012600075630000
  • Slaharten
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    125 gr
    11,92 €/kg
    €1,49
    F2009082700351320000
  • Komkommer
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    1,25 €/st
    €1,25
    F2021081200085550000
  • Blauwe bosbessen | Pot
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    11,98 €/kg
    €5,99
    F2005091400327130000
  • Begin met koken

    1. Snijd de venkel in schijfjes met de mandoline. Snijd de slaharten in 4 en de komkommer in fijne schijfjes.
    2. Maak de dressing: meng alle ingrediënten voor de dressing.
    3. Doe alle ingrediënten in een bord. Snijd de geaffineerde geitenkaas in schijfjes. Voeg de geitenkaas en de blauwe bessen toe. Kruid met peper en zout. Werk af met de dressing en serveer.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 640; energie (kCal): 154; vetten (g): 12,6; verzadigde vetten (g): 2,8; koolhydraten (g): 4,2; suikers (g): 3,7; vezels (g): ; eiwitten (g): 3,7; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 442,13
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Vegetarisch
    Lente,Zomer
    Lunch
    • Venkelsla met geitenkaas en blauwe bessen
      A

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Venkel
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    3,38 €/kg
    €1,69
    F2021012600075630000
  • Slaharten
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    125 gr
    11,92 €/kg
    €1,49
    F2009082700351320000
  • Komkommer
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    1,25 €/st
    €1,25
    F2021081200085550000
  • Blauwe bosbessen | Pot
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    11,98 €/kg
    €5,99
    F2005091400327130000