Venkelpickles met tijm en gember


Makkelijk
> 60 min.
0/5
Ingrediënten voor
Ingrediënten 1 portie
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
- 2 venkelknollen
- 1 rood pepertje
- 5 cm gember
- 2 takjes tijm
- 5 dl natuurazijn
- 400 g kristalsuiker
- 5 zwarte peperbollen
- 1 kl zout
- 2 venkelknollen
- 1 rood pepertje
- 5 cm gember
- 2 takjes tijm
- 5 dl natuurazijn
- 400 g kristalsuiker
- 5 zwarte peperbollen
- 1 kl zout
Begin met koken
: 15 min. (+ 24 u koeltijd)
- 1Warm 5 dl water op met de suiker en het zout. Giet er de azijn bij zodra alles is opgelost, en haal de pan van het vuur.
- 2Snijd de venkelknollen en hun steeltjes in plakjes. Doe alles in een bokaal, ook het fijne loof. Voeg de tijmtakjes toe, de overlangs gehalveerde rode peper, de gember in plakjes en de peperbollen. Overgiet met de azijnbereiding en druk goed aan, zodat alles volledig ondergedompeld is. Sluit, laat afkoelen en zet minstens 24 u in de koelkast.
- 3Serveer bij het aperitief, als garnituur bij gegrilde vis, bij een dahl van linzen ...
- 1Warm 5 dl water op met de suiker en het zout. Giet er de azijn bij zodra alles is opgelost, en haal de pan van het vuur.
- 2Snijd de venkelknollen en hun steeltjes in plakjes. Doe alles in een bokaal, ook het fijne loof. Voeg de tijmtakjes toe, de overlangs gehalveerde rode peper, de gember in plakjes en de peperbollen. Overgiet met de azijnbereiding en druk goed aan, zodat alles volledig ondergedompeld is. Sluit, laat afkoelen en zet minstens 24 u in de koelkast.
- 3Serveer bij het aperitief, als garnituur bij gegrilde vis, bij een dahl van linzen ...
Per 100g: Energie: 140 kcal - Vetten: 0,3 g - Koolhydraten: 31,5 g - Vezels: 1,3 g - Eiwitten: 0,6 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Nutritionele informatie
Per 100g: Energie: 140 kcal - Vetten: 0,3 g - Koolhydraten: 31,5 g - Vezels: 1,3 g - Eiwitten: 0,6 g
Frans
Vegetarisch
Less waste
Bijgerechten
Ingrediënten voor 1 persoon
Toon:
- Delhaize Venkel2 × 500 gr79
- Delhaize Rode pepers | Verpakt50 gr35
- Santa Maria Kruiden | Gember | Gemalen28 gr2de tegen -60%35
- Santa Maria Kruiden | Tijm15 gr2de tegen -60%75
- Taste of Inspirations Azijn | Appel-Honing2 × 25 cl19
- Santa Maria Kruiden | Roze peperbollen21 gr2de tegen -60%65
- Zusto Suiker | Vervanger2 × 300 gr39
- Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen140 gr2de tegen -60%35








