Veggie vol-au-vent
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
30-60 min.Budget
€Score
4 op 5Vegetarisch
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 4 bladerdeegpasteitje om te vullen
- 1 preistengel
- 2 stukken witte selder
- 2 wortels (assortiment van witte, gele, oranje, rode)
- 250 g champignons
- 1 blokje groentebouillon
- 40 g boter
- 40 g bloem
- 160 g vegetarische kipstuckjes
- 2,5 dl room
- 1 eigeel
- peterselie
- citroen
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2013011400044610000
F1986053100317200000
F2013111900302710000
F2015021100304010000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: Meer dan 30 min
- Snijd alle groentjes in stukjes, was ze grondig en kook ze in een beetje water en groentebouillon. Bak in een andere pan de champignons wat aan.
- Als de groentjes lichtgaar gekookt zijn, haal je ze uit de pan. Hou het vocht bij, dat wordt de basis van de saus.
- Doe de champignons bij de groentjes en maak in dezelfde pan de roux, op basis van bloem en boter.
- Bind de bouillon met de roux. Als dit mooi gebonden is, voeg je de vegetarische kipblokjes en groentjes erbij.
- Bind een tweede keer met room en een eigeel. Eerst goed mengen en dan in de vol-au-vent doen.
- Werk af met citroensap en vers gehakte peterselie. Goed bijkruiden. Smakelijk!
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 596; energie (kCal): 143; vetten (g): 10; verzadigde vetten (g): 5,7; koolhydraten (g): 9,3; suikers (g): 3,6; vezels (g): 2,2; eiwitten (g): 3,6; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 587,59
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Frans
Vegetarisch
Diner
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2013011400044610000
F1986053100317200000
F2013111900302710000
F2015021100304010000
Laad nog 4 producten