Veggie bloemkool salade met citrus en specerijen
door Jeroen De Pauw


Makkelijk
< 30 min.
5/5
Ingrediënten voor
Ingrediënten 4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
- 1 bio bloemkool
- 3 sinaasappelen
- 50 g cashewnoten
- 2 el honing
- 40 g boter
- 1 afgestreken kl ‘Chinese 5 kruiden’
- peper
- 1/2 citroen (voor de yoghurtsaus)
- 250 g yoghurt natuur (voor de yoghurtsaus)
- peper en zout (voor de yoghurtsaus)
- 1 klein teentje knoflook
- 1 bio bloemkool
- 3 sinaasappelen
- 50 g cashewnoten
- 2 el honing
- 40 g boter
- 1 afgestreken kl ‘Chinese 5 kruiden’
- peper
- 1/2 citroen (voor de yoghurtsaus)
- 250 g yoghurt natuur (voor de yoghurtsaus)
- peper en zout (voor de yoghurtsaus)
- 1 klein teentje knoflook
Begin met koken
: 15 min.
- 1Verwijder enkel de grootste buitenste bladeren van de bloemkool en houd de rest apart. Verdeel de bloemkool in heel kleine roosjes. Fruit ze 5 min. op een vrij hoog vuur, in een grote sauteerpan met de hete boter. Voeg de 5 kruiden, de honing en het sap van de sinaasappelen toe. Laat op een vrij hoog vuur inkoken tot een stroperige en gekaramelliseerde saus.
- 2Gril de cashewnoten intussen lichtjes in een braadpan, zonder toevoeging van vetstof. Hak ze grof.
- 3Maak de saus: meng de yoghurt met het citroensap, het geperste teentje knoflook, peper en zout.
- 4Snipper de bloemkoolbladeren fijn, voeg ze toe in de sauteerpan en fruit alles nog gedurende 2 min. Voeg de cashewnoten toe en breng verder op smaak. Serveer als bijgerecht, met de yoghurtsaus.
- 1Verwijder enkel de grootste buitenste bladeren van de bloemkool en houd de rest apart. Verdeel de bloemkool in heel kleine roosjes. Fruit ze 5 min. op een vrij hoog vuur, in een grote sauteerpan met de hete boter. Voeg de 5 kruiden, de honing en het sap van de sinaasappelen toe. Laat op een vrij hoog vuur inkoken tot een stroperige en gekaramelliseerde saus.
- 2Gril de cashewnoten intussen lichtjes in een braadpan, zonder toevoeging van vetstof. Hak ze grof.
- 3Maak de saus: meng de yoghurt met het citroensap, het geperste teentje knoflook, peper en zout.
- 4Snipper de bloemkoolbladeren fijn, voeg ze toe in de sauteerpan en fruit alles nog gedurende 2 min. Voeg de cashewnoten toe en breng verder op smaak. Serveer als bijgerecht, met de yoghurtsaus.
Per 100 g: Energie: 89 kcal – Vetten: 4,8 g – Koolhydraten: 8 g - Vezels: 1,5 g – Eiwitten: 2,8 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Nutritionele informatie
Per 100 g: Energie: 89 kcal – Vetten: 4,8 g – Koolhydraten: 8 g - Vezels: 1,5 g – Eiwitten: 2,8 g
Aziatisch
Vegetarisch
Romantisch diner
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht
Ingrediënten voor 4 personen
Toon:
- Delhaize Bloemkool | Bio800 gr
99 - Delhaize Eetsinaas | 4ST1 kg29
- Delhaize Cashewnoten | Geroosterd200 gr45
- Mielbio Honing | Acacia | Rauw | Bio300 gr-33% Online
99 - Balade Zachte boter | Opgeklopt130 gr1+1 gratis45
- Delhaize Mais | Notenmix200 gr59
- Delhaize Citroen | 1 st1 st69
- Yoplait Skyr | Natuur4 x 100 gr2de tegen -50%95
- Santa Maria Kruiden | Peper | Mix41 gr2de tegen -60%29
- Delhaize Lookbol | Netje75 gr79
- Santa Maria Kruiden | Peper | Mix41 gr2de tegen -60%29










