OverslaanDelhaize logo

Klik, shop en haal gratis op!Ja, je hoort het goed: vanaf nu áltijd GRATIS collect!

Recept zoekresultatenVarkensmignonnettes met pruimen
Recept zoekresultatenVarkensmignonnettes met pruimen
Delhaize logo
  • Varkensmignonnettes met pruimen

Varkensmignonnettes met pruimen

Varkensmignonnettes met pruimen
Makkelijk
< 30 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 tak verse rozemarijn
  • 450 g blauwe pruimen
  • boter
  • 1 el express bindmiddel voor bruine sauzen
  • 1 el olijfolie
  • 700 g varkensmignonnettes
  • 7 cl vloeibare honing
  • 15 cl witte vermout
  • 1 tak verse rozemarijn
  • 450 g blauwe pruimen
  • boter
  • 1 el express bindmiddel voor bruine sauzen
  • 1 el olijfolie
  • 700 g varkensmignonnettes
  • 7 cl vloeibare honing
  • 15 cl witte vermout

Begin met koken

1
Verwarm de olie en de boter in een grote braadpan. Bak er de mignonnettes goudbruin in op vrij hoog vuur. Kruid met peper en zout.
2
Neem ze uit de pan en stoof de in 2 gesneden (of in 4, afhankelijk van de grootte) en ontpitte pruimen in dezelfde pan. Neem ze eruit wanneer ze zacht geworden zijn, maar nog niet uiteenvallen.
3
Doe de honing en de vermout in de pan, roer de aanbaksels los, voeg het bindmiddel toe en de rozemarijn. Roer en leg het vlees en de pruimen in de saus, laat nog 2 min. sudderen en breng op smaak.
4
Serveer meteen met lekkere aardappelpuree.
5
Servez aussitôt, avec une bonne purée de pommes de terre.
1
Verwarm de olie en de boter in een grote braadpan. Bak er de mignonnettes goudbruin in op vrij hoog vuur. Kruid met peper en zout.
2
Neem ze uit de pan en stoof de in 2 gesneden (of in 4, afhankelijk van de grootte) en ontpitte pruimen in dezelfde pan. Neem ze eruit wanneer ze zacht geworden zijn, maar nog niet uiteenvallen.
3
Doe de honing en de vermout in de pan, roer de aanbaksels los, voeg het bindmiddel toe en de rozemarijn. Roer en leg het vlees en de pruimen in de saus, laat nog 2 min. sudderen en breng op smaak.
4
Serveer meteen met lekkere aardappelpuree.
5
Servez aussitôt, avec une bonne purée de pommes de terre.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Diner
Zomer,Herfst
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Pruim
450 g

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Filet pur | Ardens | Varken
+/- 520 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Kruiden | Rozemarijn
Santa Maria Kruiden | Rozemarijn
21 gr
2
95
Bindmiddel | voor bruine saus | 250 g
Maizena Bindmiddel | voor bruine saus | 250 g
250 gr
2
39
Honing | Berg
Delhaize Honing | Berg
250 gr
3+1 gratis
3
49
Vermouth Bianco | 15% alc. | Italiaanse vermout
Cinzano Vermouth Bianco | 15% alc. | Italiaanse vermout
75 cl
7
15

Reeds in je keuken

Boter | Zacht | Ardens
Carlsbourg Boter | Zacht | Ardens
250 gr
3
95
Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
39
Totaal:
€15,98