Recept zoekresultatenFilet van fazant à la forestière
Delhaize logo
  • Filet van fazant  à la forestière
    A

Filet van fazant à la forestière

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

€€€

Score

3 op 5
Gluten vrij
Romantisch diner,Moederdag
Hoofdgerecht
Filet van fazant  à la forestièreA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 3 takjes bladpeterselie
  • 250 g bospaddestoelen (mengeling naar keuze)
  • 5 cl cognac
  • 1 grote ui
  • kruidentuiltje
  • boter
  • 1 el express bindmiddel voor bruine sauzen
  • 600 g fazantenfilet
  • 200 g gekookte kastanjes, vacuümverpakt
  • 15 cl gevogeltefond
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • 15 cl zoete witte wijn (moelleux)

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Kruiden | Peterselie

Santa Maria

Kruiden | Peterselie

8 gr

€2,95

Belgische | Champignons

Delhaize

Belgische | Champignons

250 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,39

Cognac | Very Special 40% alc

Hennessy

Cognac | Very Special 40% alc

70 cl

€38,99

Kruiden | Kruidenbuiltje

Santa Maria

Kruiden | Kruidenbuiltje

14 gr

€5,19

Bindmiddel | voor bruine saus | 250 g

Maizena

Bindmiddel | voor bruine saus | 250 g

250 gr

€2,55

Bouillon | Rund | Vetarm

365

Bouillon | Rund | Vetarm

120 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,45

Reeds in je keuken

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

Boter | Gezouten

Paysan Breton

Boter | Gezouten

125 gr

€2,39

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Kruiden | Peper | Smaakvol

Santa Maria

Kruiden | Peper | Smaakvol

35 gr

€4,25

Totaal:
€51,52

Begin met koken

  1. Giet 1/2 van de olie in een sauteerpan, fruit er de grofgehakte ui(en) in op zacht vuur gedurende 5 min. Voeg de in 4 gesneden knoflookteentje(s) toe en de hele peterselietakjes. Fruit nog 2 min. Neem er dan alles uit met een schuimspaan en doe met de witte wijn in een schenkkan.
  2. Doe de boter bij in de sauteerpan en bak er de filets aan beide kanten bruin in op een vrij hoog vuur. Overgiet met de cognac, verminder het vuur, zet een deksel op de pan en laat 2 min. op een zacht vuur stoven. Kruid met peper en zout.
  3. Mix de inhoud van de schenkkan en giet over de fazantenfilets. Voeg de wildfond toe, het bindmiddel en de kruidentuil, laat 15 min. op een heel zacht vuur sudderen.
  4. Maak ondertussen de paddestoelen schoon, snij de dikste in stukken en bak ze op een vrij hoog vuur in een braadpan met  1/2 van de olie. Kruid met peper en zout.
  5. Doe de kastanjes bij in de sauteerpan en bak nog 5 min. Breng op smaak met peper en zout, doe er de paddestoelen bij en dien meteen op. Geef er hertoginnenaardappelen bij.

Kooktip

Ook heel lekker met filet van patrijs.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 518; energie (kCal): 124; vetten (g): 5,3; verzadigde vetten (g): 1,9; koolhydraten (g): 5,5; suikers (g): 1,2; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 9,7; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 491,78
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieA
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 518; energie (kCal): 124; vetten (g): 5,3; verzadigde vetten (g): 1,9; koolhydraten (g): 5,5; suikers (g): 1,2; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 9,7; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 491,78
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Romantisch diner,Moederdag
Diner
Hoofdgerecht
  • Filet van fazant  à la forestière
    A

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Kruiden | Peterselie

Santa Maria

Kruiden | Peterselie

8 gr

€2,95

Belgische | Champignons

Delhaize

Belgische | Champignons

250 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,39

Cognac | Very Special 40% alc

Hennessy

Cognac | Very Special 40% alc

70 cl

€38,99

Kruiden | Kruidenbuiltje

Santa Maria

Kruiden | Kruidenbuiltje

14 gr

€5,19

Bindmiddel | voor bruine saus | 250 g

Maizena

Bindmiddel | voor bruine saus | 250 g

250 gr

€2,55

Bouillon | Rund | Vetarm

365

Bouillon | Rund | Vetarm

120 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,45

Reeds in je keuken

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

Boter | Gezouten

Paysan Breton

Boter | Gezouten

125 gr

€2,39

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Kruiden | Peper | Smaakvol

Santa Maria

Kruiden | Peper | Smaakvol

35 gr

€4,25

Totaal:
€51,52