Varkenslapjes met bloemkoolpuree en erwtjes


Makkelijk
< 30 min.
4/5
Ingrediënten voor
Ingrediënten 4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
- 4 varkenslapje
- 1/2 bloemkool
- 1 sjalotje Delhaize
- 450 g diepgevroren erwtjes Delhaize-Bio
- 8 bloemaardappelen Bintje
- 25 cl melk
- 50 g boter
- peper
- zout
- 4 varkenslapje
- 1/2 bloemkool
- 1 sjalotje Delhaize
- 450 g diepgevroren erwtjes Delhaize-Bio
- 8 bloemaardappelen Bintje
- 25 cl melk
- 50 g boter
- peper
- zout
Begin met koken
- 1Leg de aardappelen in koud gezouten water en breng ze aan de kook. Laat ze net zo lang koken tot ze zacht zijn. Doe hetzelfde met de stukjes bloemkool.
- 2Laat het sjalotje stoven in wat boter. Voeg de erwtjes toe en laat zachtjes stoven tot ze zacht zijn. Breng op smaak met peper en zout.
- 3Giet de aardappelen en de bloemkool af. Doe ze bij elkaar en pureer ze. Voeg wat melk en boter toe en breng op smaak.
- 4Kruid de varkenslapjes met peper en zout en bak ze met boter. Eens ze gebakken zijn, doe wat water in de pan en week de kookrestjes los. Dien alles op met het kookvocht.
- 1Leg de aardappelen in koud gezouten water en breng ze aan de kook. Laat ze net zo lang koken tot ze zacht zijn. Doe hetzelfde met de stukjes bloemkool.
- 2Laat het sjalotje stoven in wat boter. Voeg de erwtjes toe en laat zachtjes stoven tot ze zacht zijn. Breng op smaak met peper en zout.
- 3Giet de aardappelen en de bloemkool af. Doe ze bij elkaar en pureer ze. Voeg wat melk en boter toe en breng op smaak.
- 4Kruid de varkenslapjes met peper en zout en bak ze met boter. Eens ze gebakken zijn, doe wat water in de pan en week de kookrestjes los. Dien alles op met het kookvocht.
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 415; energie (kCal): 99; vetten (g): 4; verzadigde vetten (g): 2,1; koolhydraten (g): 4,4; suikers (g): 1,9; vezels (g): 1,6; eiwitten (g): 10,4; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 574
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 415; energie (kCal): 99; vetten (g): 4; verzadigde vetten (g): 2,1; koolhydraten (g): 4,4; suikers (g): 1,9; vezels (g): 1,6; eiwitten (g): 10,4; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 574
Diner
Hoofdgerecht
Ingrediënten voor 4 personen
Toon:
- Iberiq Koteletten | Varken | Iberico2 × +/- 350 gr+/-€1207
- Delhaize Aubergine | Bio1 st€179
- Delhaize Sjalot | Ui | Netje500 gr€105
- Delhaize Erwten | Gestoofd | Extra fijn | Bokaal455 gr€115
- Delhaize Aardappel | Bloemig 1kg1 kg€279
- Delhaize Melk | Verse | Volle | Bio1 l€189
- Paysan Breton Boter | Gezouten125 gr€259
- Santa Maria Kruiden | Peper | Smaakvol35 gr-10% voor 3€429
- Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen140 gr-10% voor 3€635