Recept zoekresultatenVarkenslapjes met bloemkoolpuree en erwtjes
Recept zoekresultatenVarkenslapjes met bloemkoolpuree en erwtjes
Delhaize logo
  • Varkenslapjes met bloemkoolpuree en erwtjes
    Nutri-Score A

Varkenslapjes met bloemkoolpuree en erwtjes

Varkenslapjes met bloemkoolpuree en erwtjesA
Makkelijk
< 30 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 4 varkenslapje
  • 1/2 bloemkool
  • 1 sjalotje Delhaize
  • 450 g diepgevroren erwtjes Delhaize-Bio
  • 8 bloemaardappelen Bintje
  • 25 cl melk
  • 50 g boter
  • peper
  • zout
  • 4 varkenslapje
  • 1/2 bloemkool
  • 1 sjalotje Delhaize
  • 450 g diepgevroren erwtjes Delhaize-Bio
  • 8 bloemaardappelen Bintje
  • 25 cl melk
  • 50 g boter
  • peper
  • zout

Begin met koken

  1. 1
    Leg de aardappelen in koud gezouten water en breng ze aan de kook. Laat ze net zo lang koken tot ze zacht zijn. Doe hetzelfde met de stukjes bloemkool.
  2. 2
    Laat het sjalotje stoven in wat boter. Voeg de erwtjes toe en laat zachtjes stoven tot ze zacht zijn. Breng op smaak met peper en zout.
  3. 3
    Giet de aardappelen en de bloemkool af. Doe ze bij elkaar en pureer ze. Voeg wat melk en boter toe en breng op smaak.
  4. 4
    Kruid de varkenslapjes met peper en zout en bak ze met boter. Eens ze gebakken zijn, doe wat water in de pan en week de kookrestjes los. Dien alles op met het kookvocht.
  1. 1
    Leg de aardappelen in koud gezouten water en breng ze aan de kook. Laat ze net zo lang koken tot ze zacht zijn. Doe hetzelfde met de stukjes bloemkool.
  2. 2
    Laat het sjalotje stoven in wat boter. Voeg de erwtjes toe en laat zachtjes stoven tot ze zacht zijn. Breng op smaak met peper en zout.
  3. 3
    Giet de aardappelen en de bloemkool af. Doe ze bij elkaar en pureer ze. Voeg wat melk en boter toe en breng op smaak.
  4. 4
    Kruid de varkenslapjes met peper en zout en bak ze met boter. Eens ze gebakken zijn, doe wat water in de pan en week de kookrestjes los. Dien alles op met het kookvocht.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 415; energie (kCal): 99; vetten (g): 4; verzadigde vetten (g): 2,1; koolhydraten (g): 4,4; suikers (g): 1,9; vezels (g): 1,6; eiwitten (g): 10,4; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 574
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

  • Iberiq Koteletten | Varken | Iberico
    2 × +/- 350 gr
    +/-€
    12
    07
  • Delhaize Aubergine | Bio
    1 st
    Bio
      1
      79
    • Delhaize Sjalot | Ui | Netje
      500 gr
      • Kleine Leeuw, kleine prijs
      1
      05
    • Delhaize Erwten | Gestoofd | Extra fijn | Bokaal
      455 gr
      • Kleine Leeuw, kleine prijs
      1
      15
    • Delhaize Aardappel | Bloemig 1kg
      1 kg
      2
      79
    • Delhaize Melk | Verse | Volle | Bio
      1 l
      Bio
        1
        89
      • Reeds in je keuken

      • Paysan Breton Boter | Gezouten
        125 gr
        2
        59
      • Santa Maria Kruiden | Peper | Smaakvol
        35 gr
        -10% voor 3
        4
        29
      • Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
        140 gr
        -10% voor 3
        6
        35

      Totaal:

      +/-€32,81

      Deze recepten kan je ook leuk vinden