1
Maak het deeg: meng en kneed de bloem, de kefir, de olijfolie en het zout tot een soepel deeg dat niet plakkerig is. Voeg indien nodig een beetje bloem toe. Doe het pizzadeeg in een grote kom, dek het af met een keukendoek en laat het 30 min rusten op kamertemperatuur (of in de oven, op 50°C).
2
Bak het gehakt op een vrij hoog vuur, in een braadpan met de olijfolie, en roer het los zodat het geen dikke korrels vormt. Breng het vlees op smaak met de kruidenmix, meng met de tomatensaus en laat lauw worden.
3
Verwarm de oven voor op 240°C en haal er het rooster uit. Bestrooi het werkblad met bloem. Kneed het pizzadeeg en spreid het met je handen op het werkblad uit (gebruik zeker geen deegrol!) tot een langwerpige vorm. Leg het deeg op een vel bakpapier. Beleg de pizza met het gehakt, maar niet helemaal tot aan de randen. Plooi de zijkanten naar de vulling toe, tot je een soort schuitje hebt.
4
Voeg de pepertjes, de olijven en de gesnipperde paprika toe. Verdeel er de yoghurt over met een klein lepeltje. Schuif de pide met het bakpapier op het rooster en laat 10 min. in de oven bakken.
5
Bestrooi met gehakte peterselie en dien heel warm op, als hoofdgerecht (met een slaatje) of als snack om te delen.
1
Maak het deeg: meng en kneed de bloem, de kefir, de olijfolie en het zout tot een soepel deeg dat niet plakkerig is. Voeg indien nodig een beetje bloem toe. Doe het pizzadeeg in een grote kom, dek het af met een keukendoek en laat het 30 min rusten op kamertemperatuur (of in de oven, op 50°C).
2
Bak het gehakt op een vrij hoog vuur, in een braadpan met de olijfolie, en roer het los zodat het geen dikke korrels vormt. Breng het vlees op smaak met de kruidenmix, meng met de tomatensaus en laat lauw worden.
3
Verwarm de oven voor op 240°C en haal er het rooster uit. Bestrooi het werkblad met bloem. Kneed het pizzadeeg en spreid het met je handen op het werkblad uit (gebruik zeker geen deegrol!) tot een langwerpige vorm. Leg het deeg op een vel bakpapier. Beleg de pizza met het gehakt, maar niet helemaal tot aan de randen. Plooi de zijkanten naar de vulling toe, tot je een soort schuitje hebt.
4
Voeg de pepertjes, de olijven en de gesnipperde paprika toe. Verdeel er de yoghurt over met een klein lepeltje. Schuif de pide met het bakpapier op het rooster en laat 10 min. in de oven bakken.
5
Bestrooi met gehakte peterselie en dien heel warm op, als hoofdgerecht (met een slaatje) of als snack om te delen.