Delhaize logo
  • Turkse pide
Turkse pide

Turkse pide

Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voorPorties

1 portie
  • 250 g lamsgehakt zonder kruiden
  • 1/4 puntpaprika
  • 6 gerimpelde zwarte olijven
  • 2 el tomatensaus ‘Alle Erbe’ Bertolli
  • 2 el yoghurt ‘Turkish Style’
  • 1 el olijfolie
  • 2 takjes bladpeterselie
  • 6 zachte groene pepers op azijn
  • 1/2 zakje pitakruiden
  • 250 g kefir (voor het deeg)
  • 250 g bloem (+ voor het werkblad) (voor het deeg)
  • 2 el olijfolie (voor het deeg)
  • 1 kl zout (voor het deeg)
  • 250 g lamsgehakt zonder kruiden
  • 1/4 puntpaprika
  • 6 gerimpelde zwarte olijven
  • 2 el tomatensaus ‘Alle Erbe’ Bertolli
  • 2 el yoghurt ‘Turkish Style’
  • 1 el olijfolie
  • 2 takjes bladpeterselie
  • 6 zachte groene pepers op azijn
  • 1/2 zakje pitakruiden
  • 250 g kefir (voor het deeg)
  • 250 g bloem (+ voor het werkblad) (voor het deeg)
  • 2 el olijfolie (voor het deeg)
  • 1 kl zout (voor het deeg)

Begin met koken

: 25 min. + 10 min. kooktijd (+ 30 min. rusttijd)
1
Maak het deeg: meng en kneed de bloem, de kefir, de olijfolie en het zout tot een soepel deeg dat niet plakkerig is. Voeg indien nodig een beetje bloem toe. Doe het pizzadeeg in een grote kom, dek het af met een keukendoek en laat het 30 min rusten op kamertemperatuur (of in de oven, op 50°C).
2
Bak het gehakt op een vrij hoog vuur, in een braadpan met de olijfolie, en roer het los zodat het geen dikke korrels vormt. Breng het vlees op smaak met de kruidenmix, meng met de tomatensaus en laat lauw worden.
3
Verwarm de oven voor op 240°C en haal er het rooster uit. Bestrooi het werkblad met bloem. Kneed het pizzadeeg en spreid het met je handen op het werkblad uit (gebruik zeker geen deegrol!) tot een langwerpige vorm. Leg het deeg op een vel bakpapier. Beleg de pizza met het gehakt, maar niet helemaal tot aan de randen. Plooi de zijkanten naar de vulling toe, tot je een soort schuitje hebt.
4
Voeg de pepertjes, de olijven en de gesnipperde paprika toe. Verdeel er de yoghurt over met een klein lepeltje. Schuif de pide met het bakpapier op het rooster en laat 10 min. in de oven bakken.
5
Bestrooi met gehakte peterselie en dien heel warm op, als hoofdgerecht (met een slaatje) of als snack om te delen.
1
Maak het deeg: meng en kneed de bloem, de kefir, de olijfolie en het zout tot een soepel deeg dat niet plakkerig is. Voeg indien nodig een beetje bloem toe. Doe het pizzadeeg in een grote kom, dek het af met een keukendoek en laat het 30 min rusten op kamertemperatuur (of in de oven, op 50°C).
2
Bak het gehakt op een vrij hoog vuur, in een braadpan met de olijfolie, en roer het los zodat het geen dikke korrels vormt. Breng het vlees op smaak met de kruidenmix, meng met de tomatensaus en laat lauw worden.
3
Verwarm de oven voor op 240°C en haal er het rooster uit. Bestrooi het werkblad met bloem. Kneed het pizzadeeg en spreid het met je handen op het werkblad uit (gebruik zeker geen deegrol!) tot een langwerpige vorm. Leg het deeg op een vel bakpapier. Beleg de pizza met het gehakt, maar niet helemaal tot aan de randen. Plooi de zijkanten naar de vulling toe, tot je een soort schuitje hebt.
4
Voeg de pepertjes, de olijven en de gesnipperde paprika toe. Verdeel er de yoghurt over met een klein lepeltje. Schuif de pide met het bakpapier op het rooster en laat 10 min. in de oven bakken.
5
Bestrooi met gehakte peterselie en dien heel warm op, als hoofdgerecht (met een slaatje) of als snack om te delen.
Nutritionele informatie
Energie: 756 kcal

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Orientaals
Kids
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 1 personen

Toon:

Bout | Lam | Been | Snede | Celtic

Delhaize

Bout | Lam | Been | Snede | Celtic

+/- 250 gr

+/-€5,87

Paprika | Snack

Delhaize

Paprika | Snack

175 gr

€2,49

Zwarte olijf

Delhaize

Zwarte olijf

130 gr

€2,99

Saus | Napolitaans

De Cecco

Saus | Napolitaans

400 gr

€3,09

Yoghurt | Natuur | 0% | Griekse wijze

Oikos

Yoghurt | Natuur | 0% | Griekse wijze

2 x 145 gr

€2,95

Bladpeterselie Verpakt

Delhaize

Bladpeterselie Verpakt

100 gr

€1,49

Mais | Notenmix

Delhaize

Mais | Notenmix

200 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,09

Yoghurt | Kefir | Eco | Bio

Pur Natur

Yoghurt | Kefir | Eco | Bio

400 gr

Bio

€2,39

Tarwebloem

Delhaize

Tarwebloem

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,49

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Totaal:
+/-€24,20

Deze recepten kan je ook leuk vinden