Recept zoekresultatenTortilla van aardappel
Delhaize logo
  • Tortilla van aardappel
    B

Tortilla van aardappel

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

30-60 min.

Budget

Score

3 op 5
Gluten vrij
Brunch,Kids
Hoofdgerecht
Tortilla van aardappelB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 grote aardappelen
  • 4 grote eieren
  • 1 grote ui
  • 3 dl olijfolie (voor de aardappelen)
  • 3 e.l. olijfolie

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Olijfolie | Extra vierge
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    50 cl
    9,18 €/l
    €4,59
    S2021060800553730000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 35 min.

    1. Schil de aardappelen en pel de ui(en). Snijd beide in hele dunne schijfjes. Zet een pan op het vuur met olie en bak de schijfjes aardappel en ui erin gaar. Draai regelmatig om.
    2. Wanneer de aardappelen gaar zijn, giet je de olie uit de pan.
    3. Breek de eieren in een kom, kruid met peper en zout en klop los. Meng de aardappelen en ui onder de eieren. Zet een pan op het vuur met 2/3 van de olijfolie en het eiaardappelmengsel. Laat ±10 minuten bakken op een zacht vuurtje.
    4. Zet een groot bord op de pan en keer om zodat de tortilla op het bord ligt. Laat de tortilla opnieuw in de pan schuiven en bak de andere kant ook nog ± 5 minuten.
    5. Laat de tortilla op een mooi bord glijden en sprenkel er nog wat olijfolie over. Serveer warm, lauw of koud volgens je eigen voorkeur.

    Kooktip

    Bak de tortilla op een hoog vuur langs beide kanten om een goudbruine laag te krijgen. Draai de tortilla om met een bord.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 709; energie (kCal): 170; vetten (g): 11,3; verzadigde vetten (g): 1,7; koolhydraten (g): 13,7; suikers (g): 0,2; vezels (g): 1,7; eiwitten (g): 3,3; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 612,85
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Spaans
    Gluten vrij
    Brunch,Kids
    Overig
    Hoofdgerecht
    • Tortilla van aardappel
      B

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Olijfolie | Extra vierge
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    50 cl
    9,18 €/l
    €4,59
    S2021060800553730000