Tortilla met bloemkool en spekreepjes


Gemiddeld
< 30 min.
3/5
Ingrediënten voor
Ingrediënten 2 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
- 1/2 bloemkool
- Peper
- 100 g gerookte spekreepjes
- 7 eieren
- 1/2 bloemkool
- Peper
- 100 g gerookte spekreepjes
- 7 eieren
Begin met koken
: 15 min. bereidingstijd + 5 min. baktijd
- 1Haal de bloemkool uit elkaar en laat de roosjes 5 min. garen in gezouten kokend water. Giet af en spoel onder koud water. Laat uitlekken.
- 2Bak ondertussen de spekreepjes, zonder toevoeging van vetstof, in een middelgrote pan (24 cm). Begin te bakken op zacht vuur en verhoog het vuur wanneer het vet begint te smelten.
- 3Klop de eieren los met een beetje zout en peper.
- 4Dep de bloemkool droog met keukenpapier. Doe ze bij in de pan met het spek, roer 1 min., giet er dan de geklutste eieren bovenop. Laat enkele minuten stollen op middelhoog vuur. Zet een deksel op de pan, neem deksel en pan goed vast en draai alles om. Laat de tortilla van het deksel in de pan glijden en laat de onderkant nog 1 min. stollen.
- 5Serveer warm met een salade of met tomatensaus.
- 1Haal de bloemkool uit elkaar en laat de roosjes 5 min. garen in gezouten kokend water. Giet af en spoel onder koud water. Laat uitlekken.
- 2Bak ondertussen de spekreepjes, zonder toevoeging van vetstof, in een middelgrote pan (24 cm). Begin te bakken op zacht vuur en verhoog het vuur wanneer het vet begint te smelten.
- 3Klop de eieren los met een beetje zout en peper.
- 4Dep de bloemkool droog met keukenpapier. Doe ze bij in de pan met het spek, roer 1 min., giet er dan de geklutste eieren bovenop. Laat enkele minuten stollen op middelhoog vuur. Zet een deksel op de pan, neem deksel en pan goed vast en draai alles om. Laat de tortilla van het deksel in de pan glijden en laat de onderkant nog 1 min. stollen.
- 5Serveer warm met een salade of met tomatensaus.
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 458; energie (kCal): 110; vetten (g): 7,2; verzadigde vetten (g): 2,5; koolhydraten (g): 1,7; suikers (g): 1; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 9,2; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 425,15
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 458; energie (kCal): 110; vetten (g): 7,2; verzadigde vetten (g): 2,5; koolhydraten (g): 1,7; suikers (g): 1; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 9,2; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 425,15
Spaans
Gluten vrij
Picknick
Diner
Hoofdgerecht
Ingrediënten voor 2 personen
Toon:
- Delhaize Bloemkoolroosjes400 gr29
- Delhaize Spekreepjes | Gerookt200 gr29
- Columbus Scharreleieren | 5+16 stPromo20
- Delhaize Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen38 gr19




