Tortellini met prosciutto crudo in ‘sauce vierge’
door Jeroen De Pauw
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
5 op 5Vaderdag,Moederdag
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 500 g tortellini van Bertagni
- 560 g half-gedroogde tomaten in olie
- 8 teentjes in olie gemarineerde look
- 150 g groene olijven, ontpit
- 70 g kappertjes
- 200 g pijnboompitten
- 40 g geraspte parmezaan
- 2 bosjes basilicum
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2014011300256600000
F2018030100013410000
S2020050800427370000
S2021011900496970000
Laad nog 2 producten
Begin met koken
- Hak de half-gedroogde tomaten fijn, samen met de gemarineerde look, de olijven en de kappertjes. Meng alles in een schotel met de olie van de tomaten. Kruiden met peper en zout.
- Voeg er geroosterde pijnboompitten en royaal gehakte basilicum aan toe.
- Laat de tortellini twee minuutjes koken in gezouten water.
- Giet af en meng er de geurige 'sauce vierge' onder.
- Bestrooi met parmezaan en dien meteen op.
Kooktip
Open de verpakking van de pasta vijf minuutjes op voorhand zodat de pasta niet aan elkaar blijft kleven.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 784; energie (kCal): 188; vetten (g): 10,7; verzadigde vetten (g): 1,5; koolhydraten (g): 17; suikers (g): 2,5; vezels (g): 2,8; eiwitten (g): 5,7; zout (g): 0,8. Energie (kcal/portie): 1136,46
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Italiaans
Vaderdag,Moederdag
Diner
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2014011300256600000
F2018030100013410000
S2020050800427370000
S2021011900496970000
Laad nog 2 producten