Recept zoekresultatenTomaten met geitenkaas
Delhaize logo
  • Tomaten met geitenkaas
    A

Tomaten met geitenkaas

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

5 op 5
Vegetarisch
Eindejaar
Lunch
Tomaten met geitenkaasA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 afgestreken eetlepel gedroogde rozemarijn
  • 2 e.l. olijfolie
  • peper
  • 1 stronk geitenkaas (200 g)
  • 4 vaste dikke tomaten

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Kruiden | Rozemarijn

Santa Maria

Kruiden | Rozemarijn

21 gr

€2,95

Geit | Buche St Maure

Delhaize

Geit | Buche St Maure

200 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,09

Smaaktrostomaat

Delhaize

Smaaktrostomaat

2 × 450 gr

€9,98

Reeds in je keuken

Olijfolie | Culinaire

Delhaize

Olijfolie | Culinaire

50 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€5,15

Kruiden | Peper | Mix

Santa Maria

Kruiden | Peper | Mix

41 gr

€4,25

Totaal:
€15,02

Begin met koken

  1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
  2. Snij de tomaten onderaan lichtjes in kruisvorm in. Leg ze 30 sec in kokend water en neem ze eruit met een schuimspaan. Pel ze. Leg ze, met het kroontje naar beneden, op een snijplank en snij ze verschillende keren in, zoals voor schijfjes, maar snij niet tot op het einde (ze mogen niet uiteenvallen)
  3. Snij de geitenkaas in plakjes, steek ze tussen de tomatenschijfjes.
  4. Leg de tomaten in een ovenschotel, bedruip met olijfolie, kruid met peper en zout en bestrooi met rozemarijn. Zet 15 min. in de oven.
  5. Serveer warm als voorgerecht met een salade.

Kooktip

Als een tomaat toch zou uiteenvallen bij het snijden, steek dan een klein brochettestokje door de kaas- en tomatenschijfjes.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 411; energie (kCal): 99; vetten (g): 7,6; verzadigde vetten (g): 3,2; koolhydraten (g): 3,9; suikers (g): 3,4; vezels (g): 1,1; eiwitten (g): 3,6; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 178,2
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieA
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 411; energie (kCal): 99; vetten (g): 7,6; verzadigde vetten (g): 3,2; koolhydraten (g): 3,9; suikers (g): 3,4; vezels (g): 1,1; eiwitten (g): 3,6; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 178,2
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Eindejaar
Diner
Lunch
  • Tomaten met geitenkaas
    A

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Kruiden | Rozemarijn

Santa Maria

Kruiden | Rozemarijn

21 gr

€2,95

Geit | Buche St Maure

Delhaize

Geit | Buche St Maure

200 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,09

Smaaktrostomaat

Delhaize

Smaaktrostomaat

2 × 450 gr

€9,98

Reeds in je keuken

Olijfolie | Culinaire

Delhaize

Olijfolie | Culinaire

50 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€5,15

Kruiden | Peper | Mix

Santa Maria

Kruiden | Peper | Mix

41 gr

€4,25

Totaal:
€15,02