Tomaten met geitenkaas
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
30-60 min.Budget
€Score
5 op 5Vegetarisch
Eindejaar
Lunch
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 1 afgestreken eetlepel gedroogde rozemarijn
- 2 eetlepels olijfolie
- peper
- 1 stronk geitenkaas (200 g)
- 4 vaste dikke tomaten
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2009121708000910000
F1981081800177400000
F1998040200321320000
Reeds in je keuken
S2021060800553730000
Laad nog 1 producten
Begin met koken
- Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
- Snij de tomaten onderaan lichtjes in kruisvorm in. Leg ze 30 sec in kokend water en neem ze eruit met een schuimspaan. Pel ze. Leg ze, met het kroontje naar beneden, op een snijplank en snij ze verschillende keren in, zoals voor schijfjes, maar snij niet tot op het einde (ze mogen niet uiteenvallen)
- Snij de geitenkaas in plakjes, steek ze tussen de tomatenschijfjes.
- Leg de tomaten in een ovenschotel, bedruip met olijfolie, kruid met peper en zout en bestrooi met rozemarijn. Zet 15 min. in de oven.
- Serveer warm als voorgerecht met een salade.
Kooktip
Als een tomaat toch zou uiteenvallen bij het snijden, steek dan een klein brochettestokje door de kaas- en tomatenschijfjes.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 411; energie (kCal): 99; vetten (g): 7,6; verzadigde vetten (g): 3,2; koolhydraten (g): 3,9; suikers (g): 3,4; vezels (g): 1,1; eiwitten (g): 3,6; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 178,2
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Eindejaar
Diner
Lunch
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2009121708000910000
F1981081800177400000
F1998040200321320000
Reeds in je keuken
S2021060800553730000
Laad nog 1 producten