Recept zoekresultatenTomahawk op de barbecue
Delhaize logo
  • Tomahawk op de barbecue
    A

Tomahawk op de barbecue

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

€€€

Score

4 op 5
Gluten vrij
Barbecue,Vaderdag
Hoofdgerecht
Tomahawk op de barbecueA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 Ierse tomahawk (± 1,2 kg)
  • 2 takken rozemarijn
  • 4 el olijfolie
  • peper
  • fleur de sel
  • 4 maiskolven (voor de garnituur)
  • 800 g vastkokende aardappelen (voor de garnituur)
  • 1 knoflookbol (voor de garnituur)
  • 4 takjes tijm (voor de garnituur)
  • 4 el olijfolie (voor de garnituur)
  • Peper en zout (voor de garnituur)

Winkelen voor dit recept

Reeds in je keuken
  • Olijfolie | Extra vierge
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    50 cl
    9,18 €/l
    €4,59
    S2021060800553730000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd : 25 min. + 1 u 10 min. kooktijd (+ 5 min. rusttijd)

    1. Schuif de tomahawksteak gedurende 1 u. in een voorverwarmde oven op 60°C. Laat de hele lookbol meebakken.
    2. Kook de ongeschilde aardappelen in kokend water of stoom ze (+- 25 min.). Snijd ze in partjes. Meng de aardappelpartjes met 1/2 van de olijfolie, de tijm, de gehalveerde knoflookbol, peper en zout in een kleine gietijzeren schaal.
    3. Smeer de maiskolven in met de rest van de olie. Leg ze op de zijkanten van de barbecue (draai ze af en toe). Bestrijk het vlees met olijfolie, kruid het met peper, zout en bestrooi het met rozemarijn. Gril het vlees 5 min. per kant op de barbecue, op een schoeirooster. Heb je geen schroeirooster? Draai het vlees dan na 2 of 3 min. een kwartslag om het in ruitvorm te grillen. Zet tegelijk de schaal met de aardappelen op het rooster om ze te bakken.
    4. Leg de tomahawk op een plank, bedek hem met aluminiumpapier en laat hem 5 min. rusten. Houd het bot met 1 hand vast en snijd het vlees overlangs los van het bot. Snijd het vlees in dikke sneetjes en kruid ze met peper en zout. Serveer met de aardappelen, de mais en een grote salade.

    Tip: De tomahawk is speciaal voor de barbecue gesneden: het bot is handig om de steak te draaien en te manipuleren zonder erin te prikken zodat hij lekker sappig blijft.

    Nutritionele informatie

    Per 100 g: Energie: 157,8 kcal - Vetten: 7,3 g - Koolhydraten: 10,8 g - Vezels: 1,0 g - Eiwitten: 11,7 g
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Barbecue,Vaderdag
    Lente,Zomer
    Hoofdgerecht
    • Tomahawk op de barbecue
      A

    Winkelen voor dit recept

    Reeds in je keuken
  • Olijfolie | Extra vierge
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    50 cl
    9,18 €/l
    €4,59
    S2021060800553730000