Toasts met kippenlever en framboos
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeldEindejaar
Voorgerecht
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 250 g frambozen
- 400 g kippenlevers
- 4 dikke sneden meergranenbrood
- 2 eetlepels wijnazijn met frambozensap taste of inspirations
- 1 el honing
- enkele blaadjes verse basilicum
- 40 g boter
- peper en zout
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2005090800094310000
Reeds in je keuken
F1981081800104400000
S2021021000507950000
Begin met koken
Bereidingstijd: 15 min
- Snijd het vet van de levertjes en bak ze in 20 g hete boter.
- Karamelliseer even met de honing en blus met de frambozenazijn.
- Kruid bij met peper en zout naar smaak.
- Verwijder de korsten van het brood en bak de sneden brood in de pan met de rest van de boter.
- Plet de helft van de frambozen fijn met een vork.
- Verdeel de levertjes over de sneden brood en lepel er de geplette frambozen naast. Werk af met de overige frambozen.
Kooktip
Gebruik voor een lichtere versie geroosterd brood in plaats van gebakken brood.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 581; energie (kCal): 139; vetten (g): 6,2; verzadigde vetten (g): 2,9; koolhydraten (g): 8,3; suikers (g): 2,9; vezels (g): 2,9; eiwitten (g): 10,5; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 296,35
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Eindejaar
Diner
Lente,Zomer
Voorgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2005090800094310000
Reeds in je keuken
F1981081800104400000
S2021021000507950000