Recept zoekresultatenToast met eiersla en gerookte zalm
Delhaize logo
  • Toast met eiersla en gerookte zalm
    C

Toast met eiersla en gerookte zalm

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

4 op 5
Lactose vrij
Brunch
Lunch
Toast met eiersla en gerookte zalmC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 6 eieren bio
  • 140 g gerookte zalm bio
  • 1/2 citroen
  • 100 g mayonaise bio
  • 1/2 bosje bieslook bio (of 1 schaaltje tuinkers)
  • peper en zout
  • 4 dikke sneden zuurdesembrood bio

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,19

Zalm | Noorwegen | Gerookt | Zachte smaak

Delhaize

Zalm | Noorwegen | Gerookt | Zachte smaak

2 × 130 gr

€12,58

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Mayonaise | Squeeze

Saitaku

Mayonaise | Squeeze

160 gr

€4,95

Bieslook | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Bieslook | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,65

Kleine witte broodjes

Delhaize

Kleine witte broodjes

300 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,69

Reeds in je keuken

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Totaal:
€22,75

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min + 9 min kooktijd

  1. Leg de eieren in een steelpannetje, giet er water bij tot ze onderstaan en breng aan de kook. Reken 9 min kooktijd en laat de eieren dan goed onder koud water afkoelen.
  2. Pel de hardgekookte eieren, plet ze met een vork en meng ze met de mayonaise. Breng verder op smaak met peper en zout.
  3. Gril het brood, garner de toasts met het slaatje van hardgekookte eieren, een sneetje zalm, gehakte bieslook (of tuinkers) en ½ citroenschijfje.

Kooktip

  • Leg de warme toastjes op een propere keukendoek of een taartrooster terwijl je ze garneert: dit is dé manier bij uitstek om te vermijden dat de onderkant zacht wordt door de condensatie.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 998; energie (kCal): 240; vetten (g): 17,8; verzadigde vetten (g): 3,1; koolhydraten (g): 8,1; suikers (g): 0,9; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 11,5; zout (g): 0,9. Energie (kcal/portie): 432,48
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieC
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 998; energie (kCal): 240; vetten (g): 17,8; verzadigde vetten (g): 3,1; koolhydraten (g): 8,1; suikers (g): 0,9; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 11,5; zout (g): 0,9. Energie (kcal/portie): 432,48
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Lactose vrij
Brunch
Snack,Ontbijt,Brunch
Lunch
  • Toast met eiersla en gerookte zalm
    C

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,19

Zalm | Noorwegen | Gerookt | Zachte smaak

Delhaize

Zalm | Noorwegen | Gerookt | Zachte smaak

2 × 130 gr

€12,58

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Mayonaise | Squeeze

Saitaku

Mayonaise | Squeeze

160 gr

€4,95

Bieslook | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Bieslook | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,65

Kleine witte broodjes

Delhaize

Kleine witte broodjes

300 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,69

Reeds in je keuken

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Totaal:
€22,75