Recept zoekresultatenToast kannibaal
Delhaize logo
  • Toast kannibaal
    D

Toast kannibaal

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Brunch,Picknick
Ontbijt
Toast kannibaalD

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 5 cl arachideolie of druivenpitolie
  • enkele druppels worcestersaus
  • 1 scheutje natuurazijn
  • 1 scheutje lauw water
  • Tabasco
  • 4 zoute ansjovisfilets (op olie)
  • 1 eetlepel scherpe mosterd
  • 1 eierdooier
  • 1 dl yoghurt natuur
  • 400 g mager rundvlees
  • peper
  • 1 scheutje fijne olijfolie
  • 1 el kappertjes
  • 6 kleine zure augurken
  • 1/2 desembrood (ongesneden)
  • enkele plukjes tuinkers
  • 1 sjalot

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Azijn | Rode wijn
    50 cl
    2,98 €/l
    €1,49
    S1993063000007030000
  • Mineraal Water | Plat | Glas
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    6 x 1 l
    0,28 €/l
    €1,69
    S2021072800571720099
  • Tabasco | Groene peper
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    6 cl
    58,17 €/l
    €3,49
    S2015032000010550000
  • Mosterd | Van Dijon | 265 g
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    26,5 cl
    11,89 €/l
    €3,15
    S2013011800007920000
  • Pudding | Griesmeel | Natuur
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    135 gr
    11,04 €/kg
    €1,49
    F2004101500148400000
  • Stoofvlees | Rund | Extra mager | Belgisch
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    +/- 400 gr
    14,99€/kg€6,00
    11,49 €/kg
    +/-€4,60
    F1997102000533400000
  • Olijfolie | Extra vierge
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    50 cl
    9,18 €/l
    €4,59
    S2021060800553730000
  • Kappertjes | Surfines
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    60 gr
    14,83 €/kg
    €0,89
    S2020050800427370000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 30 min

    1. Gebruik een vlijmscherp mes en hak het rundvlees superfijn. Kruid met zout en peper en roer er wat olijfolie door. Bewaar in de koelkast.
    2. Bereid ondertussen de dressing. Neem een hoge maatbeker en meng er de eidooier, de mosterd, de natuurazijn en het water in. Meng er de worcestersaus, de tabasco en enkele zoute ansjovisfilets onder. Mix met de staafmixer en voeg de olie beetje bij beetje toe tot je een gebonden saus hebt. Lepel er de yoghurt onder en kruid extra indien nodig.
    3. Pel de sjalot en snipper fijn, samen met de kappertjes en de augurken. Spoel de tuinkers en laat goed uitlekken.
    4. Snijd dikke boterhammen van het zuurdesembrood en toast ze even.
    5. Lepel op elk stuk brood een portie gehakt rundvlees. Strooi er een beetje fijne sjalot, augurken en kappertjes over, werk de toast af met toefjes tuinkers en lepel tenslotte wat dressing over de toast kannibaal.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 568; energie (kCal): 136; vetten (g): 7,8; verzadigde vetten (g): 1,4; koolhydraten (g): 2,5; suikers (g): 1; vezels (g): 0,7; eiwitten (g): 14; zout (g): 2,1. Energie (kcal/portie): 318,1
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Belgisch
    Brunch,Picknick
    Brunch
    Ontbijt
    • Toast kannibaal
      D

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Azijn | Rode wijn
    50 cl
    2,98 €/l
    €1,49
    S1993063000007030000
  • Mineraal Water | Plat | Glas
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    6 x 1 l
    0,28 €/l
    €1,69
    S2021072800571720099
  • Tabasco | Groene peper
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    6 cl
    58,17 €/l
    €3,49
    S2015032000010550000
  • Mosterd | Van Dijon | 265 g
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    26,5 cl
    11,89 €/l
    €3,15
    S2013011800007920000
  • Pudding | Griesmeel | Natuur
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    135 gr
    11,04 €/kg
    €1,49
    F2004101500148400000
  • Stoofvlees | Rund | Extra mager | Belgisch
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    +/- 400 gr
    14,99€/kg€6,00
    11,49 €/kg
    +/-€4,60
    F1997102000533400000
  • Olijfolie | Extra vierge
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    50 cl
    9,18 €/l
    €4,59
    S2021060800553730000
  • Kappertjes | Surfines
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    60 gr
    14,83 €/kg
    €0,89
    S2020050800427370000