Recept zoekresultatenTiramisu met ahornsiroop
Recept zoekresultatenTiramisu met ahornsiroop
Delhaize logo
  • Tiramisu met ahornsiroop
    Nutri-Score D

Tiramisu met ahornsiroop

Tiramisu met ahornsiroopD
Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
8 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 0,7 dl ahornsiroop
  • 30 g cacaopoeder
  • 0,7 cl koffielikeur
  • 2,5 dl koude, sterke koffie
  • 1 doos lange vingers Delhaize
  • 25 cl slagroom
  • 250 g mascarpone
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eieren
  • 0,7 dl ahornsiroop
  • 30 g cacaopoeder
  • 0,7 cl koffielikeur
  • 2,5 dl koude, sterke koffie
  • 1 doos lange vingers Delhaize
  • 25 cl slagroom
  • 250 g mascarpone
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eieren

Begin met koken

: 25min.
  1. 1
    Klop de eigelen met de vanillesuiker en de ahornsiroop tot ze een wit en dik mengsel vormen.
  2. 2
    Meng de mascarpone met de eigelen en voeg de opgeklopte room toe.
  3. 3
    Klop het eiwit stijf en werk dit onder het mascarponemengsel.
  4. 4
    Meng de koffie met de koffielikeur. Dompel de lange vingers even onder in het koffiemengsel en plaats ze vervolgens één voor één op de bodem van een schotel of een grote kom. Bedek de lange vingers met de helft van de room, waarop je vervolgens een nieuwe laag bevochtigde lange vingers schikt. Smeer daarop de resterende room. Dek de schotel of kom af en laat 12 uur rusten in de koelkast.
  5. 5
    Bestrooi met cacaopoeder alvorens te serveren.
  1. 1
    Klop de eigelen met de vanillesuiker en de ahornsiroop tot ze een wit en dik mengsel vormen.
  2. 2
    Meng de mascarpone met de eigelen en voeg de opgeklopte room toe.
  3. 3
    Klop het eiwit stijf en werk dit onder het mascarponemengsel.
  4. 4
    Meng de koffie met de koffielikeur. Dompel de lange vingers even onder in het koffiemengsel en plaats ze vervolgens één voor één op de bodem van een schotel of een grote kom. Bedek de lange vingers met de helft van de room, waarop je vervolgens een nieuwe laag bevochtigde lange vingers schikt. Smeer daarop de resterende room. Dek de schotel of kom af en laat 12 uur rusten in de koelkast.
  5. 5
    Bestrooi met cacaopoeder alvorens te serveren.

Score

Nog niet beoordeeld

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1407; energie (kCal): 338; vetten (g): 20,6; verzadigde vetten (g): 12,4; koolhydraten (g): 28,5; suikers (g): 16,8; vezels (g): 5,5; eiwitten (g): 7,4; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 480,3
Italiaans
Vegetarisch
Kids,Romantisch diner
Overig
Dessert

Ingrediënten voor 8 personen

Toon:

  • Maple Joe® Esdoorn | Siroop | Bio
    250 gr
    Bio
      6
      29
    • Delhaize Cacao | Poeder | Bio | Fairtrade Belgium
      200 gr
      Bio
        3
        55
      • Baileys Likeur | Irish Cream | 17% ALC.
        70 cl
        14
        69
      • Charles Liégeois Koffie | Gemalen | Magnifico
        250 gr
        -17.5% voor 2
        5
        15
      • LU Koekjes | Boudoirs | Lange Vingers
        165 gr
        2
        75
      • Inex Room 40%
        2 × 20 cl
        2de tegen -50%
        2
        09
      • Delhaize Mascarpone
        250 gr
        1
        65
      • Delhaize Suiker | Gevanillineerd
        10 x 8 gr
        • Kleine Leeuw, kleine prijs
        0
        41
      • Delhaize Eieren | Bruine | Medium
        4 st
        1
        99

      Totaal:

      €40,66

      Deze recepten kan je ook leuk vinden