Thaise salade met kip
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€€Score
5 op 5Gluten vrij
Moederdag,Romantisch diner
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 4 kipfilets maïs Coqardenne
- 400 g troskerstomaten
- 1 biokomkommer
- 1 Romeinse sla
- 4 jonge uien
- 50 g gezouten geroosterde pindanoten
- 2 vetarme bouillonblokjes van gevogelte
- 1 l water
- 2 limoenen (vinaigrette)
- 1 bosje koriander (of Thaise basilicum) in pot (vinaigrette)
- 2 el slaolie (vinaigrette)
- 1 el vissaus (vinaigrette)
- 3 el zoete chilisaus (vinaigrette)
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2019021200031430000
F2020120400072360000
F2021012800075910000
F2001110600320720000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
- Breng het water aan de kook met de bouillonblokjes. Verwijder het kleine stukje aan de achterkant van de kipfilets en snijd het dikkere deel van de kipfilets in de dikte in twee. Leg het vlees in de bouillon en laat 5 min. koken. Giet af en laat lauw worden.
- Maak ondertussen de vinaigrette: pers de limoenen en voeg de vissaus toe aan het limoensap, samen met de zoete chilisaus, de olie en ¾ van de fijngehakte koriander (of Thaise basilicum). Meng alles en zet aan de kant.
- Hak de Romeinse sla grof, was hem en dep droog. Halveer de kerstomaatjes en snijd de komkommer (zonder de zaadjes) in staafjes. Snijd de lente-uitjes fijn. Hak de pinda's grof.
- Trek het kippenvlees met je vingers uiteen en verdeel het over de borden. Voeg de sla, de kerstomaatjes en de komkommer toe. Strooi er wat lente-uitjes, pinda's en koriander (of Thaise basilicum) over. Serveer met de vinaigrette apart.
Tip
Het vlees is zachter als je het met de handen scheurt in plaats van het met een mes te snijden. Je kan ook gekookte en afgekoelde rijstnoedels toevoegen aan dit gerecht.
Nutritionele informatie
Voedingsstoffen per 100g bereid recept | Energie (KJ/kcal): 339/81 ; Vetten (g): 2,7 ; Verzadigde vetzuren (g): 0,5 ; Koolhydraten (g): 2,2 ; Suikers (g): 1,9 ; Vezels (g): 1,2 ; Eiwitten (g): 11,1 ; Zout (g): 0,35 ; Energie (kcal per portie): 365 ; Nutri-score: A
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Aziatisch
Gluten vrij
Moederdag,Romantisch diner
Lente,Lente
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2019021200031430000
F2020120400072360000
F2021012800075910000
F2001110600320720000
Laad nog 4 producten