Recept zoekresultatenThaise salade met kip
Delhaize logo
  • Thaise salade met kip
    A

Thaise salade met kip

Thaise salade met kip A
Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 400 g troskerstomaten
  • 50 g gezouten geroosterde pindanoten
  • 1 l water
  • 2 el slaolie (vinaigrette)
  • 1 el vissaus (vinaigrette)
  • 3 el zoete chilisaus (vinaigrette)
  • 4 kipfilets maïs Coqardenne
  • 1 biokomkommer
  • 1 Romeinse sla
  • 4 jonge uien
  • 2 vetarme bouillonblokjes van gevogelte
  • 2 limoenen (vinaigrette)
  • 1 bosje oriander (of Thaise basilicum) in pot (vinaigrette)
  • 400 g troskerstomaten
  • 50 g gezouten geroosterde pindanoten
  • 1 l water
  • 2 el slaolie (vinaigrette)
  • 1 el vissaus (vinaigrette)
  • 3 el zoete chilisaus (vinaigrette)
  • 4 kipfilets maïs Coqardenne
  • 1 biokomkommer
  • 1 Romeinse sla
  • 4 jonge uien
  • 2 vetarme bouillonblokjes van gevogelte
  • 2 limoenen (vinaigrette)
  • 1 bosje oriander (of Thaise basilicum) in pot (vinaigrette)

Begin met koken

1
Breng het water aan de kook met de bouillonblokjes. Verwijder het kleine stukje aan de achterkant van de kipfilets en snijd het dikkere deel van de kipfilets in de dikte in twee. Leg het vlees in de bouillon en laat 5 min. koken. Giet af en laat lauw worden.
2
Maak ondertussen de vinaigrette: pers de limoenen en voeg de vissaus toe aan het limoensap, samen met de zoete chilisaus, de olie en ¾ van de fijngehakte koriander (of Thaise basilicum). Meng alles en zet aan de kant.
3
Hak de Romeinse sla grof, was hem en dep droog. Halveer de kerstomaatjes en snijd de komkommer (zonder de zaadjes) in staafjes. Snijd de lente-uitjes fijn. Hak de pinda's grof.
4
Trek het kippenvlees met je vingers uiteen en verdeel het over de borden. Voeg de sla, de kerstomaatjes en de komkommer toe. Strooi er wat lente-uitjes, pinda's en koriander (of Thaise basilicum) over. Serveer met de vinaigrette apart.
1
Breng het water aan de kook met de bouillonblokjes. Verwijder het kleine stukje aan de achterkant van de kipfilets en snijd het dikkere deel van de kipfilets in de dikte in twee. Leg het vlees in de bouillon en laat 5 min. koken. Giet af en laat lauw worden.
2
Maak ondertussen de vinaigrette: pers de limoenen en voeg de vissaus toe aan het limoensap, samen met de zoete chilisaus, de olie en ¾ van de fijngehakte koriander (of Thaise basilicum). Meng alles en zet aan de kant.
3
Hak de Romeinse sla grof, was hem en dep droog. Halveer de kerstomaatjes en snijd de komkommer (zonder de zaadjes) in staafjes. Snijd de lente-uitjes fijn. Hak de pinda's grof.
4
Trek het kippenvlees met je vingers uiteen en verdeel het over de borden. Voeg de sla, de kerstomaatjes en de komkommer toe. Strooi er wat lente-uitjes, pinda's en koriander (of Thaise basilicum) over. Serveer met de vinaigrette apart.
Nutritionele informatie
A
Voedingsstoffen per 100g bereid recept | Energie (KJ/kcal): 339/81 ; Vetten (g): 2,7 ; Verzadigde vetzuren (g): 0,5 ; Koolhydraten (g): 2,2 ; Suikers (g): 1,9 ; Vezels (g): 1,2 ; Eiwitten (g): 11,1 ; Zout (g): 0,35 ; Energie (kcal per portie): 365 ; Nutri-score: A
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Voedingsstoffen per 100g bereid recept | Energie (KJ/kcal): 339/81 ; Vetten (g): 2,7 ; Verzadigde vetzuren (g): 0,5 ; Koolhydraten (g): 2,2 ; Suikers (g): 1,9 ; Vezels (g): 1,2 ; Eiwitten (g): 11,1 ; Zout (g): 0,35 ; Energie (kcal per portie): 365 ; Nutri-score: A
Aziatisch
Gluten vrij
Moederdag,Romantisch diner
Lente,Lente
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Nuoc mam saus
1 el

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Kerstomaten | Mix
Delhaize Kerstomaten | Mix
400 gr
1+1 gratis
3
29
Pinda | Bio
Delhaize Pinda | Bio
200 gr
2+1 gratis
Bio
    2
    55
    Olie | Wok
    Conimex Olie | Wok
    50 cl
    2+2 gratis
    6
    19
    Kruiden | Chili Con Carne
    Delhaize Kruiden | Chili Con Carne
    53 gr
    1
    59
    Filets | Hoevekip | Geel | Label Rouge
    St Sever Filets | Hoevekip | Geel | Label Rouge
    2 × +/- 330 gr
    2de tegen -50%
    +/-€
    10
    23
    Komkommer
    Delhaize Komkommer
    1 st
    0
    99
    Kropsla | Kluit
    Delhaize Kropsla | Kluit
    1 st
    1
    39
    Witte uien | Netje
    Delhaize Witte uien | Netje
    400 gr
    1
    99
    Gevogelte | Fond | Licht
    Delhaize Gevogelte | Fond | Licht
    22 cl
    3
    99
    Limoen | 1 st
    Delhaize Limoen | 1 st
    1 st
    0
    49
    Kruiden | Koriander | Blaadjes
    Santa Maria Kruiden | Koriander | Blaadjes
    10 gr
    2
    95

    Reeds in je keuken

    Natuurlijk mineraalwater | niet bruisend
    Vittel Natuurlijk mineraalwater | niet bruisend
    8 x 33 cl
    6
    19
    Totaal:
    +/-€45,88

    Deze recepten kan je ook leuk vinden